İzmir Bosna Sancak Derneği'nden stresle başa çıkma semineri

İzmir Bosna Sancak Derneği'nden stresle başa çıkma semineri

ve İzmir Bosna Sancak Derneği’ne üye kadınlara yönelik dernek binasında gerçekleştirilen ‘Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolü’ eğitim seminerine çok sayıda üye kadın katıldı.

İzmir Bosna Sancak Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa hastanesi ve Ege Kadın Buluşması’nın ortaklaşa düzenlediği ve İzmir Bosna Sancak Derneği’ne üye kadınlara yönelik dernek binasında gerçekleştirilen ‘Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolü’ eğitim seminerine çok sayıda üye kadın katıldı.

Eşrefpaşa hastanesi psikologlarından Şengül Çavuşoğlu ‘Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrol’ adlı eğitim seminerinde, öfkemi biz yönetiyor biz mi öfkeyi yönetiyoruz, öfkelendiğimizde bedenimizin verdiği tepkiler fiziksel tepkiler, zihinsel tepkiler, davranışsal tepkiler. Öfkeli davranışlar adına neler yapabiliriz. Nefes kontrolü, sistematik gevşeme, düşünce biçimimizi gözden geçirmek gibi öfkenin nasıl kontrol altına alınacağı konularının işlendiği seminer ile ilgili Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi; 

Biz dernek olarak öncelikle kadınlarımıza her konuda destek olmak istiyoruz. Bu seminer kadın kollarımızın organizasyonu ile gerçekleşti ve çok sayıda kadınımız seminere katıldı. Seminerin amacı kadınlarımızın Stresten uzak yaşamanın yöntemlerini öğrenerek yaşamlarını daha kolaylaştırmalarını düşündük. 

Dernek olarak toplumumuza faydalı olacak her türlü adımı atmaktan hiç çekinmiyoruz. Bu kapsamda her yıl gerçekleştirdiğimiz  ‘Boşnakça Kursu’ muzda dernek binasında iki sınıf olarak başladı. ’ Dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.