İZMİR BULUŞMALARI’NIN KONUĞU BÜLENT ORTAÇGİL

İZMİR BULUŞMALARI’NIN KONUĞU BÜLENT ORTAÇGİL

Bülent Ortaçgil’in onur konuğu olduğu İzmir Buluşmaları’nın 20.si yoğun bir katılımla Güzelbahçe Simge Balık’ta düzenlendi.

Buluşmada adeta “Dünden bugüne Bülent Ortaçgil”portresi çizildi.Toplantıda söz alan İzmir Radyosu’nun unutulmaz prodüktörlerinden Ümit Tunçağ 70 lerin başında Ortaçgil’in radyonun kapısından girdiğini ,sonra ilk çalışmalarını çalmaya başladıklarını söyledi .Tunçağ çoğu müzikseverin belki hatırlamadığı ilk Ortaçgil şarkılarını katılımcılara dinletti.Şarkıların büyük ilgi gördüğünü ve sonra sanatçının 45lik /albüm yapmak üzere İstanbul’a gittiğini belirtti.Mikrofonu alan Bülent Ortaçgil aslında kimya mühendisi olduğunu ama yaşamında müziğin herşeyden önde olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“İyi ki “Ben mühendislik değil de müzik yapacağım” kararını vermişim.Eğer müzik yapmasaydım hayatından memnun olmayan, homurdanan, sinir harbi geçiren, her şeye aşırı tepki veren bir adam bile olabilirdim”


Müzik yaşamında çok önemli müzik adamlarıyla birlikte çalıştığını söyleyen Ortaçgil özellikle çeşitli sergilerin açıldığı Fikret Kızılok, Erkan Oğur, Jak Esim, Cem İkiz, Ezginin Günlüğü, Yeni Türkü gibi birçok solist ve topluluğun dinletiler sunduğu Çekirdek Sanat Evi günlerinden de söz etti.


“Fikret Kızılok’la çalıştığım dönem, 1980’ler..En zor, en krizli, en sallantılı, en inişli çıkışlı dönemler insanın nedense en üretken olduğu dönemler oluyor.Fikret’le ortak ürettiğimiz şarkılarda müzikal dokunuş daha çok bana sözlerse daha çok ona aittir. Ben müzik açısından çok bereketliyim ama söz benden fışkırmıyor. Fikret’se elinde kâğıt-kalemle yaşayan bir insandı. Hemen üretirdi.Toprağı bol olsun”


Toplantı İzmir Buluşmaları Genel Koordinatörü Prof.Dr.Erkan Sevinç’in Bülent Ortaçgil’e saat kulesi heykelciğini vermesiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.