İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Kültürpark’ta toplanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Kültürpark’ta toplanacak

Kültürpark içindeki 4 No’lu Hol’de meclis salonu hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aksilik çıkmaması halinde Eylül ayında belediye meclislerinin taşınması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meclis toplantılarını 2 yıldır farklı salonlarda yapmak zorunda kalmıştı. Belediye binası bünyesindeki meclis salonunu kullanamadığı için Kültürpark içinde yer alan İsmet İnönü Sanat Merkezi’ni kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kış ayının gelmesi ile sorun yaşanan kültür merkezini de tadilata almış ve oradan da çıkmak zorunda kalmıştı. Çözüm için kullandığı Kültürpark içindeki Hol’lerde de Büyükşehir personellerinin olmasından kaynaklı olarak toplantılarını gerçekleştiremeyen belediye meclisi, soluğu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık olarak 13 aydır meclis oturumlarını Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirirken AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri ‘Göçmen kuşlar gibiyiz, meclis yapacak salonumuz bile yok’ diyerek Büyükşehir Belediyesi’ni sık sık eleştirmişti.

174460kulturpark-0.png

BÜYÜKŞEHİR İHALEYE ÇIKTI AMA…

Eleştiriler üzerine Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 4 bin 310 metrekarelik kapalı alanı bulunan Kültürpark 4 Nolu Hol’de düzenleme yapmak için düğmeye basma kararı almıştı. Bir kısmında yalıtım, tadilat ve meclis toplantılarına uygun bir şekilde düzenlenmesi için hazırlıklarını başlayan Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkma kararı almıştı. İhale gerçekleştirilirken, Meclis salonunun Ocak 2022 tarihinden itibaren hazır olacağı belirtilmişti. Çalışmalar başlarken ise ilk olarak Ocak ayında, sonrasında ise Mart ayında ‘tadilat devam ediliyor’ denilerek toplantılar Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılmaya devam edilmişti.

89744392-620x410.jpg

OKLAR EYLÜL’Ü İŞARET EDİYOR

Gelinen süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayında yasal tatil sürecini kullanarak Meclis oturumunu gerçekleştirmezken "yeni salona ne zaman geçilecek" soruları ise yanıt buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayında son kez Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde toplanacak. Bir aksilik çıkmaması halinde Kültürpark 4 No’lu Hol’deki çalışmaların Ağustos ayı sonu itibari ile tamamlanması beklenirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’de Eylül ayı itibari ile toplantılarını Kültürpark’ta gerçekleştirmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.