İzmir Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmetini yaygınlaştırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmetini yaygınlaştırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Armutlu’da Evde Bakım Hizmet Birimi açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ayrım yapmadan her yurttaşa hizmet götürdüklerini söyledi.

Evde bakım hizmetini kentin 30 ilçesine yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sürdürdüğü hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Yatalak durumdaki yaşlı, hasta ve engellilere verdiği evde bakım hizmetini 30 ilçeye çıkartan Eşrefpaşa Hastanesi, Kemalpaşa Armutlu’da Evde Bakım Hizmet Birimi’ni açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki açılış törenine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, sağlık çalışanları, yurttaşlar ve muhtarlar katıldı.

s282957.jpg

“Eşrefpaşa Hastanemizin imkanlarını da seferber etmiş oluyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eşrefpaşa Hastanesi'nin Türkiye'deki ilk belediye hastanesi olduğunu hatırlatarak “Biz hastanenin ne kadar çok hizmet üretebileceğini her gün yeniden keşfediyoruz. Evde bakım hizmetini daha önce başlatmıştık. Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı bünyesinde evde bakım hizmetini sürdürüyorduk. Acil ihtiyaç gerektiren birçok konuda hizmet veriyorduk. Ama şimdi Eşrefpaşa Hastanemizin imkanlarını da seferber etmiş oluyoruz. Böylece çok daha fazla aileye imkan dahilinde hizmet götürüyoruz” dedi.

s644701.jpg

“Ayrım gözetmeden çalışıyoruz”

Başkan Tunç Soyer belediyenin ayrım gözetmeden çalıştığını belirterek, “Başka ihtiyaçlar için de imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gittiğimiz evlerde örneğin bir yoksulluk varsa evin ihtiyaçları konusunda da destek çıkıyoruz. Biz yola çıkarken 'Devlet baba ise belediye anadır' dedik. Belediye ana olarak hiç ayrım gözetmeden herkese sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“70 hastaya ulaştık”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin önemli hizmetleri olduğunu ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da şunları söyledi: “Buradaki birim yeni açıldı ama şimdiden yaklaşık 70 hastaya ulaştık. İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ediyorum. İlçemize her türlü desteği veriyor. Engelli hizmet aracımızı teslim aldık.”

s32382.jpg

Çağrı Hattı: 293 80 20

Evde Bakım Ekibi doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni, sosyal hizmetler uzmanı, psikolog, diyetisyen, diş hekimi ve fizyoterapistten oluşuyor. Evde bakım hizmeti için detaylı bilgi 293 80 20 numaralı telefondan alınabiliyor. Kemalpaşa Evde Bakım Hizmet Birimi’ne ise 293 85 04 numaralı hattan ulaşılabiliyor.

s35681.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.