İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KalDer'den İş birliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KalDer'den İş birliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi arasında hizmet üretiminde kalite ve sürdürülebilirliğin arttırılması kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye'nin her noktasında kaliteli hizmeti her zaman yükseltme hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye şirketlerinin Genel Müdürleri ile bir araya gelen Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi Başkanı Dr. Senem Kılıç, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hugo Boss Genel Müdürü Arif Kaya ve Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer’in de yer aldığı toplantıda farklı şirketlere farklı projeler önerilirken, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2022 yılı içinde bir ‘Sürdürülebilirlik Zirvesi’ yapma konusunda fikir birliğine varıldı.

Sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, bu anlamda KalDer ile birlikte çalışmaktan memnun olduklarını ifade etti. Soyer, “KalDer’in geliştirdiği projeleri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde uygulamanın, KalDer ile birlikte projeler geliştirmenin kent açısından da faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda bugün KalDer yönetimini genel müdürlerim ile beraber ağırladık. Bu yıl içinde KalDer ile beraber bir ‘Sürdürülebilirlik Zirvesi’ düzenlemek için gerekli çalışmalara başlıyoruz. KalDer’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

topl2.jpg

“Sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde buluşuyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin KalDer üyesi olduğunu hatırlatan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, toplantı sonunda yaptığı açıklamada Tunç Soyer’in vizyonu ile KalDer’in hedefleri ve prensiplerinin uyuştuğunu belirtti.

2019 yılında KalDer üyesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin, üye iştirak şirketleriyle beraber 2022 yılında kent ve kent kültürüne katkı koyacak işbirliklerini görüştüklerini söyleyen Kılıç, “KalDer’in misyonunda toplumsal kaliteyi arıtmak var. Büyükşehir Belediyesi ile de misyonda kestiğimiz noktalarda yapılabilecek iş birliklerini masaya yatırdık. Bu görüşme neticesinde her üye şirket kendi faaliyetlerine uygun, KalDer faaliyetleri ile kesişen konularda ayrı işbirlikleri yapacak” dedi.

Eş zamanlı olarak da kent genelinde Sürdürülebilirlik Zirvesi gibi projelerin çıktığı, etkinliği yüksek bir toplantı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kılıç, “Buradaki amacımız sürdürülebilir kalkınma hedeflerini odağına alan KalDer İzmir şubesi, kent genelinde yürütülen ve toplumsal kaliteyi arttıracak bütün çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürülebilirlik faaliyetlerinde işbirliği yapacak” diye konuştu.

Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketler için ayrı ayrı projeler geliştirdiklerini ve bu projeleri toplantıda İBB şirket genel müdürlerine takdim ettiklerini ifade eden Kılıç, “KalDer olarak, toplam kalitenin yükseltilmesi ve belediye gibi hizmet üreten kurumların sürdürülebilirlik noktasında verimliliğin arttırılması için sürdürülebilirlik ilkelerine dayalı projeler geliştiriyoruz. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Sürdürülebilirlik Zirvesi yapılacak

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM)’nin geliştirdiği ve sürdürülebilirlik ilkelerini esas alan EFQM Model’ini de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını ifade eden Kılıç, “EFQM 2020 de Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel stratejisine yerleştirdi. Hizmetlerimizi misyonumuzla kesişen ilkelerini toplumda yaymak odağında planladık. Kentte benzer projeler yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapabileceğiz” diye konuştu.

kilicsoyer.jpg

Bu anlamda 2022 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber bir ‘Sürdürülebilirlik Zirvesi’ yapma kararı da aldıklarını ifade eden Kılıç, “Tunç Soyer göreve gelir gelmez İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni KalDer üyesi yapması zaten vizyonunun ne kadar ileride olduğunu gösteriyor. Bu anlamda KalDer olarak tüm bilgi ve gücümüzü, Belediyenin hizmet anlayışının yükseltilmesi noktasında, Büyükşehir Beledeyisi’ne sunmaktan son derece memnunuz” dedi.

İBB şirketlerine özel projeler geliyor

İlköğretim ve anaokulu çağındaki çocukları özenli iletişim kuran, zorlaşan koşullara uyum sağlamakta zorlanmayan, dünyanın daha iyi bir yer olabileceğine ve bunun gerçekleşmesine etkisi olabileceğine inanan güçlü bireyler haline dönüştürmeyi hedefleyen ‘Minikal Projesi’nin İZELMAN anaokullarında da uygulanabileceğinin görüşüldüğünü söyleyen Kılıç, “Diğer Belediye şirketlerinin hizmet kalitesinin yükseltilmesi konusunda da çalışmalarımız sürüyor, bu yıl içinde onları da Büyükşehir Belediyesi’ne sunacağız” diye konuştu.

topl1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.