İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere destek!

“Değişen Dünya, Değişen İnsan” konulu sergiye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tam destek geldi

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Rotary E-Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübü’nün, pandemiden olumsuz etkilenen genç sanatçılara yönelik olarak düzenlediği “Değişen Dünya, Değişen İnsan” konulu sergiye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tam destek geldi. 40 yaş altı gençlerin 29 Nisan 2021 tarihine kadar istedikleri sayıda özgün eserle 8 kategoride başvuruda bulunabilecekleri seçki Mayıs ayı içerisinde hem dijital platformda hem de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde satışa açık olarak sergilenebilecek.

foto-6-002.jpeg

Rotary E-Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübü “Değişen Dünya, Değişen İnsan” temalı resim, heykel, fotoğraf, seramik, video art/video, yeni medya (digital art), enstelasyon ve video enstelasyon disiplinlerinde  8 kategoriden oluşan Rotary Genç Sanatçılar Seçkisi Sergisi’nde sona yaklaşılıyor. 29 Nisan 2021 tarihinde sona erecek olan ve şu ana kadar 239 kişinin çok sayıda eserle başvuruda bulunduğu seçkide sergiye katılacak olan eserlerin Seçici Kurulu’nun başında Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam yer alıyor.
 
Eserler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Satışa Açık Olarak Sergilenecek

Seçilen eserlerin Mayıs ayının son haftasında satışa açık olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve dijital platformda sergilenmesinin yanı sıra, serginin açık hava reklamları ile duyurulması ve açılış kokteyli İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, açılıştaki konser resitali ise Olten Sanat vakfı tarafından gerçekleştirilecek.

foto-7-bedri-baykam-resim.jpeg
 
Sergiye Barış Manço’lu Katkı

Rotary e-Kulüp ayrıca sergiye fon yaratmak ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Barış Manço ile anmak üzere, Lale Manço Ahıskalı’nın anlatımıyla “Barışın Çocukları” adıyla bir etkinlik de düzenliyor. Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan tüm üyeleri 26 Nisan tarihinde online olarak gerçekleşecek etkinliğe katkıda bulunmaları konusunda çağrıda bulunurken, “Barış Manço gibi Türkiye’ye mal olmuş bir Devlet Sanatçısı ile sanata destek vermek, pandeminin ve kısıtlamaların devam ettiği şu günlerde sanatın ve sanatçının yanında olmak çok önemli. Genç sanatçılarımıza seçkiye başvuruda bulunmaları konusunda çağrılarımızı yineliyor ve hepsine başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.  Sergi Mayıs 2021’in son haftası dijital ve İzmir AASSM’nde gerçekleşecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.