İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Neptün Soyer açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Neptün Soyer açıklaması

Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in belediye bünyesinde personel olarak görev yaptığı iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde bazı yayın organları tarafından bir ekran görüntüsüne dayanarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in belediye bünyesinde personel olarak görev yaptığı iddiası gündeme taşındı. Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı bir basın açıklamasıyla bu iddiayı yalanlarken, konu hakkında incelemede bulunulacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde bazı yayın organları tarafından bir ekran görüntüsüne dayanarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in belediye bünyesinde personel olarak görev yaptığı iddiası gündeme taşınmıştır. Art niyetli bir şekilde hazırlandığı şüphe götürmeyen söz konusu haberler kamuoyu nezdinde itibar görmese de konuya ilişkin açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle bilinmesi gerekir ki; Sayın Neptün Soyer'in Büyükşehir Belediyesi'nde personel olarak görev yaptığı iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Çağdaş bir Türk kadını olarak kendisinin sahip olduğu statü ve de Soyer Ailesi'nin değer yargıları gereği böyle bir işleyiş ve uygulamanın gündeme bile gelmesi söz konusu değildir.

Bununla birlikte bu asılsız iddiaya kanıt olarak gösterilen ekran görüntüsündeki listeye Sayın Neptün Soyer'in isminin nasıl ve hangi gerekçelerle yazıldığının tespit edilmesi amacıyla başlatılan inceleme ise devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.