İzmir Büyükşehir yardım uçağı kaldırıyor: Yardım etmek isteyen vatandaşlar hangi yolları izleyebilecek?

İzmir Büyükşehir yardım uçağı kaldırıyor: Yardım etmek isteyen vatandaşlar hangi yolları izleyebilecek?

10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından tüm İzmirlilerin dahil olacağı bir “Umut Hareketi” başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardımların bugün saat 17.30'da kaldırılan uçakla gönderileceğini hatırlattı.

MEDYA EGE - Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi hemen harekete geçti. Sabah saatlerinde deprem konteynır aracından yangın arazözüne, mobil yemek tırından erzak paketine pek çok yardım aracı ve malzemesi bölgeye gönderildi.

Başkan Tunç Soyer, sabah saatlerinde İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri ile de bir araya geldi.

s729457-001.jpg

Bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin toplanması ve hızlı bir şekilde ulaştırılması için Umut Hareketi adını verdikleri bir kampanya başlattıklarını duyuran Başkan Soyer, "Adana’ya gitmek üzere yardım uçağı kaldırıyoruz. Tüm kurumlar ve vatandaşlarımızdan deprem bölgesine ulaştırmak istenilen acil yardım malzemelerini saat 17.30’a kadar Fuar İzmir’e ulaştırmasını bekliyoruz." açıklamalarında bulundu.

1541561.png

Başkan Soyer, bugün saat 17.30'a kadar Fuar İzmir'e yardım malzemesi ulaştıramayacak vatandaşlar için Umut Hareketi sitesi üzerinden satışa sunulan yemek paketi, hijyen paketi, battaniye ve uyku tulumlarını satın alarak da destek olunabileceğini belirtti.

for2hj4x0aemldh.jpg

Yetkili tarafından gün içinde birçok uyarı yapılan deprem bölgesinde yolların yardım ekiplerinin hızlı müdahale edebilmesi için boş tutulması gerektiği vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de hem bu sebeple hem de depremde önem arz eden ilk 72 saat nedeniyle bölgeye acil yardım uçağı kaldırılacağını belirtti.

Meteorolojiden yapılan uyarılarda ise, deprem felaketi yaşayan birçok ilde gece yoğun kar yağışı don olayı beklendiği birçok ilde ilde sağanak yağmur yaşanabileceği belirtilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.