İzmir Büyükşehir'den Atıkları Oyuncak Yapan Proje

İzmir Büyükşehir'den Atıkları Oyuncak Yapan Proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kardeş Aile projesi kapsamında yeni bir sosyal sorumluluk projesini ortaya koyarak, atıkları oyuncağa çevirmeye teşvik ediyor. 

"Bir Yokmuş Bir Varmış" adı verilen proje sayesinde çocuklar atıkları, hayal güçleri ve el becerileriyle biçimlendirerek oyuncaklara çeviriyor. Proje kapsamında ortaya çıkan oyuncaklar Cuma günü sergiye çıkacak.

İzmir'e göçle gelen ailelerin kente adaptasyonunu hızlandırmayı amaçlayan Kardeş Aile Projesi kapsamında çocuklara çevre bilinci de aşılanıyor. Atık malzemelerin geri dönüşüm yoluyla birer oyuncak olmasını sağlayan eğitim programında, çocuklar aynı zamanda üretmenin ve ekip çalışmasının önemini kavrıyor. Çocukların hayal gücü ve el becerileriyle birbirinden güzel oyuncak üreten projenin sonunda ortaya çıkan eserler, Ege Orman Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de desteğiyle “Bir Yokmuş Bir Varmış” temalı sergide görücüye çıkacak.

Kente adapte süreci kolaylaşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak yürütülen Kardeş Aile projesi, kentte yaşayan her kesimin kentin kullanım alanlarına katılımının arttırılmasını amaçlıyor. İzmir'de yaşayan ve kentin olanaklarından yararlanma konusunda kendine yeterli ve çevresine duyarlı kentli aileler, göçle gelen ailelerle tanışarak kaynaşıyor ve onlara rehberlik ediyor. Böylece hem göçle gelen anne ve babaların hem de çocukların kente adapte süreci daha kolay aşılıyor.

oyuncak (2)

Cuma günü sergi açıyorlar

Çocukları çevreye duyarlı ve bilinçli bir biçimde yetiştiren “Kardeş Aile”ler, her hafta perşembe günü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Cumhuriyet Eğitim Evi’nde hizmet alan 3. ve 4.sınıf öğrencileriyle birlikte üretiyor. Bu imece ortamında, tamamen atık malzemelerle üretilen oyuncaklar, 6 Mayıs Cuma gününden itibaren Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sergilenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.