İzmir Büyükşehir'den "tanzim satış" açıklaması

İzmir Büyükşehir'den "tanzim satış" açıklaması

İzmir'de tanzim satış tartışması büyüyor! Büyükşehir: 'Biz davet edilmedik'

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin vatandaşların ucuz meyve ve sebze almaları için tanzim satış kurmalarına karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu yönde bir hamle gelmemesi tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Genel Sekreterleri ile konuyla ilgili yaptığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi davet edilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’da vatandaşların ucuz sebze ve meyve alabilmesi için tanzim satış noktaları kuracağını açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Genel Sekreterleri ile satışın nasıl yapılacağını masaya yatırmıştı. Yapılan görüşmelerin ardından  Meyve ve sebzelerin üreticiden Tarım Bakanlığı’na bağlı olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nden satın alınması kararlaştırılmıştı.

İSTANBUL VE ANKARA’DA BAŞLADI
Tanzim satış noktaları geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara’da faaliyete geçti. Ancak İzmir’de tanzim satış noktaları kurulmaması tartışma konusu oldu. AK Parti cephesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne konuyla ilgili olarak sert eleştiriler geldi.

BÜYÜKŞEHİR: “BİZE DAVET GELMEDİ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Genel Sekreterleri ile tanzim satışıyla ilgili yaptığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi davet edilmedi. Yetkililer, “Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi o toplantıya davet edilseydi gereken yapılırdı. Bu konunun dışında tutulduk” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: Gündeme Bakış

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.