İzmir cazibe merkezi Coordinat Bornova'da son fırsat

İzmir cazibe merkezi Coordinat Bornova'da son fırsat

Bornova Ağaçlıyol'da yapımı devam eden ve Türkiye'nin ilk ve tek aidatsız sitesi olan Coordinat Bornova projesinin yapım ve satışının yüzde 80'i gerçekleştirildi.

DRC Grup'un hayata geçirdiği proje kapsamında yatırımcılara özel olarak yılın 12 ayı, her yıl % 7 net kira artışıyla 5 yıllık kira garantisi veriliyor. İnşaat sürecine hızla devam ettiklerini belirten DRC Grup Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş,   yaz boyunca ciddi bir satış grafiği yakaladıklarını ve ağustos ayının ikinci haftası itibariyle de satışlarının büyük bir artış gösterdiğini dile getirdi.

 Projedeki toplam 500 konuttan şimdiye kadar yüzde 80'lik kesiminin satıldığını ve geri kalan yüzde 20'lik bölümünün de önümüzdeki dönemde hızla satılacağını kaydeden Durmuş, Coordinat Bornova'dan ciddi kazanç sağlamak isteyen yatırımcıların Ekim sonuna kadar satın alma işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini hatırlattı. Onur Durmuş, projede söz verdikleri tarih olan 1 Mart 2018'de konut sahiplerine anahtar teslimi yapacaklarını vurguladı.

YATIRIMCILAR ELİNİ ÇABUK TUTMALI

Haziran ayında başladıkları yüzde 0,80 ve 0,90'lık kredi kampanyaları sonucunda satışlarda büyük bir başarı yakaladıklarına değinen Durmuş, ''Proje başlangıcında yanımızda olan yatırımcılar aradan geçen sürede bizim öngördüğümüz liste fiyatları dahilinde yüzde 25 - 30'lara varan kar elde ettiler. Biz yatırımcıların proje bitiminde yüzde 50 kar elde edeceklerini öngörmüştük ve öngörümüzde haklı çıktık. Geri kalan oranlarda kar elde etmek iseyen yatırımcıların Ekim sonuna kadar alımda bulunmaları gerekiyor. Eylül ve Ekim ayları konuta ciddi oranda zam gelmeden önceki son çıkış. Yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmelerinde büyük fayda var'' diye konuştu. 

Konut satışlarının İzmir'de yaz aylarıyla birlikte durgunlaştığını ancak Eylül – Ekim aylarıyla birlikte yeniden yükselerek Kasım ve Aralık aylarında tepe noktasına ulaştığını vurgulayan Onur Durmuş, ''Geçtiğimiz bir yıl içinde inşaat malzemelerinde döviz kurlarındaki dalgalanmadan dolayı büyük bir fiyat artışı yaşandı. Biz bunu önceden öngördüğümüz ve tedbirleri aldığımız için bu artışları yatırımcılarımıza yansıtmadık. Liste fiyatlarımıza bağlı kalarak öngördüğümüz artışları yaptık. Ancak Kasım ayı itibariyle sektörün de getirisi olarak tüm İzmir'de bir fiyat yükselişiyle karşı karşıya kalacağız. Bu da yatırım yapmayı düşünenlerin elini çabuk tutmaları gerektiği anlamına geliyor'' dedi.  

İZMİR CAZİBE MERKEZİ

Proje bitiminin ardından da İzmir genelinde konut fiyat artışlarının devam edeceğinin altını çizen Durmuş sözlerine şöyle devam etti: ''İzmir'e ciddi bir talep var ve bu talep en yoğun şekilde de İstanbul'dan geliyor. İstanbullu yatırımcılar İzmir'de konut sahibi olmak isterken, İstanbullu markalar da İzmir'de proje gerçekleştirmek için çalışıyorlar. Ayrıca İzmir, yurtdışı ve diğer illerden de yoğun talep görüyor. Bu da İzmir'in ciddi bir çekim merkezi olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı önümüzdeki 10 yıl içinde İzmir'de konuta yatırım yapanlar büyük karlar elde edecekler'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.