İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde Mobbing İddiası Yargıya Taşındı

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde Mobbing İddiası Yargıya Taşındı

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sen, İzmir İl Başkanlığı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yetkililerinin, çalışanlar ve sendika temsilcileri üzerinde mobbing uyguladığı iddiaları üzerine savcılığa suç duyurusu yaptı.

Öz Büro İş Sen İzmir İl Başkanı Metin Durur, yaklaşık bir senedir çalışanlar ve sendika temsilcileri üzerinde sistematik olarak devam eden mobbing uygulaması olduğunu söyledi. Durur, “ İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde  bilindiği üzere üyelerimize ve temsilcilerimize bir süredir sistematik baskı, mobbing ve insan onurunu ayaklar altına alan tutum ve davranışlar sergilenmekte, çağdışı yöntemlerle çalışanlar aşağılanmaktadır.

 

Yetkili sendika olarak değil liderimiz Cumhurbaşkanımızın yolunda bütün dünya mazlumlarının hakkı için mücadele eden sendikamız Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde çalışan insanların feryadını duymuş ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur ve soruşturma başlatılmıştır. Temsilcilerin temsilcilik faaliyetlerini engellemenin suç olduğu ve Türk Ceza Kanunun 118. maddesinde de açıkça ifade edilmiştir. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize kucak açmış bir liderin olduğu ülkemizde kendi insanına şiddeti reva gören idarecilere yazıklar olsun. Unutulmasın ki zalimin zulmüne ses çıkarmayan zalimdir. Bizler de bu sessiz çığlıkları duyuyoruz ve emekçi kardeşlerimizin yaşadığı bu mağduriyeti durdurmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.