İzmir, cumhuriyet ve demokrasi için koştu

İzmir, cumhuriyet ve demokrasi için koştu

Konak Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği, ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Koşusu’na binlerce Cumhuriyet sevdalısı İzmirli katıldı.

Konak Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği, ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Koşusu’na binlerce Cumhuriyet sevdalısı İzmirli katıldı. Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan koşuya katılanlar kırmızı-beyaz tişörtleriyle Kordon Boyu’nu adeta gelincik tarlasına çevirdi.

Bu yıl 'Cumhuriyet ve Demokrasi Halk Koşusu' ile okullar arası 'Cumhuriyet ve Demokrasi Cros Müsabakaları Koşusu’ adı altında iki ayrı kategoride düzenlenen koşunun startını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi.

KORDON KIRMIZI-BEYAZ

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği halk koşusuna genciyle, yaşlısıyla her yaştan 800 kişi katılırken, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen  'Cumhuriyet ve Demokrasi Cros Müsabakaları Koşusu’nda ise Konak’taki 36 ilköğretim ve liseden toplam 661 öğrenci yer aldı. Gündoğdu Meydanı’nda kurulan başlama alanında toplanan koşuculara Konak Belediyesi tarafından kırmızı-beyaz tişörtler dağıtıldı. Numaralarını alıp yarış alanına gelenler arasında Down Sendromlu gençler de vardı. Cumhuriyet aşkıyla piste çıkan engelli gençler Konak Meydanı’na kadar uzanan piste koşarak Cumhuriyet için ter döktü. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın işaretiyle başlayan koşuda yarışmacılar zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeden bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Konak Meydanı’na ilk gelen 10 kadın ve erkeğe madalya ve tişört armağan edilirken, Cros müsabakasında her kategoride ilk üçe giren öğrencilere madalya ve hediyeler verildi. Konak Meydanı’nda düzenlenen tören, tüm yarışmacıların birlikte söylediği 10. Yıl Marşı’yla sona erdi. Koşuya katılan tüm yarışmacılara da günün anısına Cumhuriyet temalı Konak Belediyesi logolu kahve bardağı ve saat hediye edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.