"İzmir Demokrasi Üniversitesi Fethi Sekin ve Musa Can'ı unutmadı"

"İzmir Demokrasi Üniversitesi Fethi Sekin ve Musa Can'ı unutmadı"

5 Ocak 2017 yılında İzmir Adliyesi önünde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can ölümlerinin ikinci yılında İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde anıldı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından bu ikincisi düzenlenen, “Fethi Sekin ve Tüm Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Kahramanlık Ödülleri” töreninde başta kahraman polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can olmak üzere tüm şehit ve gaziler saygıyla anıldı.

Üniversitede gerçekleşen törene İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Bornova Jandarma Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Mustafa Kılınç, Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, Ege Serbest Bölge Müdürü Şenay Satoğlu, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İzmir İl Müftü Yardımcısı Ramazan Coşkun, Ege Gümrük ve Ticaret Müdürü Nihat Kınık, Demokrat Parti Merkez Kurul Üyeleri Hüsnü Eğil, Münur Bulut, Elazığlılar Derneği Başkanı ve üyeleri, Karşıyaka Muharif Gaziler Derneği üyeleri ve şehit mübaşir Musa Can’ın ailesi katıldı.

Şehit polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can ile ilgili hazırlanan belgesel törenin gerçekleştiği salonda izlendi.

Törende konuşan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da canla başla mücadele ederek bizlere gurur ile sahip çıkacağımız şanlı bir tarih ve vatan bırakan atalarımız gibi günümüzde de yeni kahramanlıklar yaşanmaya devam edilmektedir” diyerek,  Türk milletinin vatanın her bir karış toprağı için yüzlerce yıldır mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyledi.

“Nesilden nesle kahramanlarımızı anlatacağız”

15 Temmuz’da Türk milletinin gösterdiği kararlılık ve kahramanca duruşunun bu mücadelenin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, terör faaliyetlerinin sonu gelmediğini ifade ederek şu şekilde konuştu:

“5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi önünde yaşanan menfur saldırı bir kez daha bizlere vatan toprakları üzerinde hain plan yapanların çirkin yüzlerini göstermiştir. Ama hainler yine kahraman bir Türk evladını karşılarında buldular. Fethi Sekin’i…  Canı pahasına teröristleri engellemeyi başaran polisimiz bizlere bir kez daha gösterdi ki bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit olacak milyonlarca kahraman Türk evladı vardır. Bizim yapmamız gereken kuşaktan kuşağa, nesilden nesle bu bilinci aktarmaktır.”

“Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile aramızda gönül bağımız oluştu”

 İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan bir üniversite olduğunu hatırlatan Tunçsiper, vatan uğruna şehit düşen kahramanların hatıralarını canlı tutmak, onları anmak ve yeni nesillere anlatmanın borç olduğunu ifade ederek, “Bu noktada genç üniversitemiz düzenlediği etkinliklerle, konferans ve panellerle bu amaç uğruna çalışmalar yürütmektedir.  Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz, “Fethi Sekin ve Tüm Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Kahramanlık Ödülleri” törenimiz oldukça ses getirmişti. Bu vesile ile andığımız şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile aramızda oluşan gönül bağımız artarak devam etti. İstiyoruz ki bu farkındalık çalışması her yıl yinelenerek hafızalara nakş olunsun, umudumuz olan gençlerimiz bu gibi törenler ile kahraman ecdatlarını hiç unutmasın” dedi.

“İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz”

Törende konuşan Kıdemli Albay Mustafa Kılınç, İzmir Demokrasi Üniversitesi, üniversitenin yönetim kurulu ve öğrencilerine teşekkür ederek, “devletimizin kudretli gücünün yanı sıra şefkat ve merhameti temsil eden Türkiye Cumhuriyeti Jandarması dün olduğu gibi bugün ve yarın da, vatanın bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kasteden her türlü bölücü, yıkıcı ve yasadışı faaliyetlere karşı mücadelesini durmaksızın sürdürecektir. Bu vesileyle evveli Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve emniyeti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve Bornova Jandarma Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Mustafa Kılınç’ın konuşmalarının ardından Alsancak Cami Müezzini Hafız Muhammed Emin Ayaz şehitlerin anısına Kur’an Tilaveti ve dua okudu.

“2.Fethi Sekin Demokrasi ve Kahramanlık Ödülleri” takdim edildi

2. Fethi Sekin Demokrasi ve Kahramanlık Ödülleri bu yıl Türk Polis Teşkilatı adına Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Zeytin Dalı Harekatları’nda önemli rol oynayan Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı adına Tuğgeneral Turgay Aras’a verildi. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın ödülünü İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın alırken, Tuğgeneral Turgay Aras’ın ödülü ise Bornova Jandarma Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Mustafa Kılınç’a takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.