Başkan Karakayalı: Kemalpaşa'ya gelen tüm öğrenciler öz evladımızdır

Başkan Karakayalı: Kemalpaşa'ya gelen tüm öğrenciler öz evladımızdır

Kemalpaşa Belediye Başkanı Başkan Rıdvan Karakayalı, çalışmaları tamamlanan İzmir Demokrasi Üniversitesi Kemalpaşa binasını basın mensuplarına tanıttı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kemalpaşa binasının tanıtım toplantısına belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve üniversite öğrencileri de katıldı.

Önceki dönemlerde, belediye binası olarak kullanılan üniversite binasının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle ilçeye ilk kez üniversite kazandırıldı. Kemalpaşa Belediyesi ekiplerinin, yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü binada, yaklaşık 800 Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı ve Spor bölümü öğrencisi 11 Ekim’de ders başı yapacak. 14 dersliğin bulunduğu binanın tanıtımını gerçekleştiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rodvan Karakayalı, “2009’dan beri hayalini kurduğumuz üniversiteye Ulucak’ta kavuştuk. İlerleyen dönemde Kemalpaşa’ya da fakülte kazandıracağız. Büyük bir özveri ve emek sonucu 4 Milyon TL’yi geçen yatırımımız ile üniversiteyi ilçemize kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

ulucak-6.jpeg

"Üniversite Hayalim Gerçek Oldu"

Toplantıda son dönemde tüm ülke genelinde yaşanan yurt sorununa da değinen Başkan Rıdvan Karakayalı,“ Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından birisi yurt sayısının az olması. Bundan sonra Kemalpaşa’ya üniversite için gelen her öğrencimiz benim evladım. Ben de emekli bir öğretmen olarak eğitime yıllarca gönül verdim. Kemalpaşa’ya her gelen öğrenci artık bizim öz evladımız onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Onlar bize emanet. Anne ve babalarının da içleri rahat etsin.

ulucak-7.jpeg

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz üniversitemizde derslerine başlayacaklar. Kemalpaşamız için kurduğumuz hayallerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Üniversite ile birlikte metronun da ilçemize gelecek olmasıyla İzmir’in önde gelen ilçelerinden biri olacağız. Üniversitemiz ilçemize hayırlı olsun ilerleyen zamanlarda daha çok fakülteyi ilçemizde görmeyi istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.