İzmir, deprem bölgesine doğru yola çıktı: Yetkililer uyarılarda bulundu

İzmir, deprem bölgesine doğru yola çıktı: Yetkililer uyarılarda bulundu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık merkezinde yaşanan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği de yardım ekiplerinin bölgeye doğru yola çıktığını duyurdu.

MEDYA EGE - AFAD'ın bilgilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprmein ardından açıklamalarda bulunan İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerin deprem bölgesine doğru yola çıktığını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer saat 7'de yaptığı paylaşımla, "İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı. Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz." açıklamalarında bulundu.

Soyer ardından saat 07.40 sularında yaptığı açıklamada ise "Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz." ifadelerine yer verdi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı açıklamada ülkenin Güneydoğusunda meydana gelen depremlere yönelik İzmir AFAD ekiplerinin ve sivil toplum gönüllülerinin karadan ve havadan bölgeye intikal ettiğini duyurdu.

Yetkililer, ülke genelinde etkili olan kar, yağışlar ve soğuk hava nedeniyle yolların olabildiğince boş tutulması yönünde uyarılarda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.