İzmir Depreminde hayatını kaybeden Berk Öztürk Anıldı!

İzmir Depreminde hayatını kaybeden Berk Öztürk Anıldı!

İzmir Depreminde hayatını kaybeden 117 candan biri de İZ-AFED Derneği üyesi ve aynı zamanda İzmir Kent Konseyi Bütünleşik Afet Yönetimi Çalışma Grubu katılımcısı Meryem Öztürk'ün oğlu Berk Öztürk'tü.

Berk'in Sınıf arkadaşları bu yıl ortaokuldan mezun olup, okuldan ayrılacaklar. Bu vesile ile sınıf arkadaşlarıyla birlikte Berk için 14. Doğum gününde okulunda bir veda / anma programı düzenlendi. İzmir'in deprem gerçeğine de dikkat çekilen anma ve farkındalık etkinliğine, 30 Ekim 2020 İzmir Depreminde arama kurtarma çalışmalarına katılan AFAD İzmir İl Müdürlüğü, AKUT ve ANDA ekipleri ile İZ-AFED ve İZDEDA temsilcileri ve gönüllüler katıldı.

berk-ve-annesi.jpg

İZ-AFED DERNEĞİ BAŞKANI SERVET ERTAŞ, DEPREM GERÇEĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

30 Ekim 2020 Depreminde kaybettiğimiz 117 can için saygı duruşu ile başlayan anma ve farkındalık etkinliğinde, duygu dolu anlar yaşandı. Etkinliğin düzenleyicilerinden Bornova Evka 3 İngiliz Kültür Koleji kurucusu Yıldırım Şahin ilk sözü alarak, öğrencisi olan Berk Öztürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Ardından sözü etkinliğin diğer düzenleyicisi İZ-AFED((İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği) Kurucu Başkanı Servet Ertaş alarak, 30 Ekim 2020 depremi süreci ve sonrasına dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Ertaş; " Kentimiz İzmir, geçmişten beri depremler başta olmak üzere, bir çok afete maruz kalmış, farklı büyüklüklerde yıkımlar yaşamıştır. İzmir’de deprem üretme potansiyeline sahip 13 tane aktif fay hattının olduğu, bu fayların önemli bir kısmının kentin merkezinden geçtiği, 5 ve üzeri depremlerin yıkıcı etkileri olabileceği, Jeoloji Mühendisleri tarafından sıkça dile getiriliyor. İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde, 117 kişi hayatını kaybederken, 1035 kişi ise farklı şekilde yaralanmıştır. Depremde 7 bina deprem anında yıkılırken, deprem sonrası ağır ve orta hasarlı binlerce bina hasar görerek kullanılmaz hale gelmiştir. 30 Ekim 2020 Depremi, böylesine ağır faturası ile ülkemizde 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminden sonra, afetlere karşı toplumsal farkındalık açısından, ikinci bir dönüm noktasıdır. Derneğimiz İZ-AFED'in kuruluşu da, 30 Ekim 2020 Depreminin acı deneyimlerine dayanr.” dedi.

283065287-5714630655219710-3937727281251155614-n-1.jpg

BERK’İN ANNESİ MERYEM ÖZTÜRK HAYATINI AFETLERLE MÜCADELEYE ADADI

Meryem Öztürk ile de bu süreçte tanıştıklarını aktaran Ertaş;. “Kendisi Derneğimize ve ekibimize dahil olarak, çalışmalarımıza aktif olarak katılmaktadır. Meryem arkadaşımız, bu büyük acısını hafifletmek için, toplumu afetlere karşı bilinçlendirme mücadelemize katılmış ve kendini arama kurtarma çalışmaları dahil, afetlere karşı mücadeleye adamıştır." diyerek, ardından 30 Ekim depremi için yazdığı "30 EKİM; AMANSIZ BİR HAZAN" şiirini okudu.

281936964-10159798638967410-196228447878489563-n.jpg

İZMİR AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI ALİ AVŞAR; AFET BİLİNCİ VE FARKINDALIĞININ ÖNEMİNİ ANLATTI:

İzmir AFAD İl Müdürlüğü adına katılan Eğitim Uzmanı Ali Avşar da, toplum afet bilinci, farkındalığının önemine vurgu yaparak, İzmir İl AFAD Müdürlüğünün eğitim ve gönüllülük çalışmalarını anlatan kısa bir bilgilendirme yaptı. Ali Avşar'dan sonra söz alan İZDEDA Derneği Başkanı Haydar Özkan, İzmir depremi mağdurları ve sorunlarından bahsederek, depremin acı gerçeğine vurgu yaptı. AKUT temsilcisinin 30 Ekim Depremi sürecindeki çalışmaları anlattığı konuşmasından sonra etkinlik, öğrencilere ikramların ve AFAD'ın broşürlerinin dağıtılması ile son erdi. Etkinlik sona ererken, Bayraklı Belediyesince Berk Öztürk adına bir park yapacağı sözü verildiği duyurularak, parkın açılışına oradakiler davet edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.