İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde 29 Ekim coşkusu!

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde 29 Ekim coşkusu!

Elhamra Sahnesi'nde İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin seslendireceği muhteşem konserle Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna ortak olacak

İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Solistleri eşliğinde, 29 Ekim 2020 Perşembe akşamı Elhamra Sahnesi’nde Türk bestecilerin eserlerinin seslendirileceği bir konser gerçekleştirilecek ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. Yılı en sevilen yerli eserlerle kutlanacak. 

Çökertme, Köroğlu, Aman Avcı, Sabahın Seherinde, Akşam Mahnısı, Çalın Davulları, Ben Seni Sevduğumu, Yalancı Dünya gibi ülkemizin farklı yörelerine ait eserlerin, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Solistleri ayrıcalığıyla Elhamra Sahnesi’nde yankılanacağı “Türk Bestecileri Konseri”nde Tulio Gagliardo orkestra şefi ve Tolga Kulak başkemancı; Nazlı Alptekin, Filiz Güneş ve Derya Kırcalı Gürlük soprano; Burak Dabakoğlu tenor; Murat Duyan bariton; Hasan Alptekin ve Teyfik Rodos ise bas olarak sahne alacak. 

Türkiye’nin çeşitli yörelerinin ezgilerinin senfonik olarak seslendirileceği “Türk Bestecileri Konseri”nde, Cumhuriyet’in eseri ve mirası olan besteciler ve çalışmaları da günün anlam ve önemi eşliğinde Elhamra Sahnesi’nde anılmış olacak.  Elhamra Sahnesi'nin ve izleyicilerinin, Cumhuriyet Bayramı kutlamasına tanık ve ortak olacağı “Türk Besteciler Konseri”nin biletleri Elhamra ve Bornova KSM gişelerinden; ayrıca www.biletini.com adresinden temin edilebilecek. Etkinlikte, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği fiziksel mesafe ve hijyen kurallarının temel alınarak hazırlandığı oturma düzeni ve önlemler uygulanacak. Etkinlik alanına girişte HES Kodu kontrolü ve ateş ölçümü gerçekleşecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.