İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde Aşk'ın Dört Mevsimi sahnelenecek

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde Aşk'ın Dört Mevsimi sahnelenecek

İzmir Devlet Opera ve Balesi 23 Mayıs’ta Vivaldi’nin müziği eşliğinde 4 Mevsim adlı baleyi sahneliyor.

Bir perde olarak sahnelenecek olan eserin 23 Mayıs’taki prömiyeri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 26, 29, 30 ve 31 Mayıs 2018 tarihlerinde de Elhamra Sahnesi’nde sunulacak. İki bölüm olarak sunulacak olan gösteride, balenin yanı sıra Johann Joachim Quantz’ın Flüt Konçertosu ile Alessandro Marcello’nun Obua Konçertosu seslendirilecek.


Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde sunulacak olan 4 Mevsim’in koreografisi Uğur Seyrek’e ait. Librettosu Uğur Seyrek ve Işık Noyan tarafından yazıldı. Dekor tasarımı Kaan Güreşçi tarafından hazırlanan eserin ışık tasarımlarını da Uğur Seyrek ve Müfit Özbek yaptı. Eserde başlıca rolleri; Sülün Duyulur, Doruk Demirdirek, Burcu Olguner, Dolun Doyran, Aslı Çilek, Boğaçhan Bozcaada, Yasemin Altınel, Selahattin Erkan, Gülfem İncecik Özcan, Oben Yıldırım, Hülya Atav, Pınar İyiuyarlar, Neslihan Mert Kılıç, Tolga Duyulur, Sertan Yetkinoğlu, Çağın Hazar Özideş, Yiğit Olataş ve Cihan Aydemir paylaşıyorlar. Orkestra solistleri de şunlar: Keman sanatçıları Ildiko Moog ve Tolga Kulak, flüt sanatçısı Öncü Uçar ve obua sanatçısı Arın Nehir Öncan.  


Antonio Vivaldi’nin dünyaca bilinen müziği bu kez aşka konu edilmekte; eserin İlbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış bölümleri, Aşk’ı mevsimsel süreç içinde sahneye yansıtmaktadır. Dansın estetiği ve çeşitli simgeler, metaforlarla zenginleştirilerek sunulmaktadır. Aşkın filizlenmesinden kavurucu bir niteliğe bürünmesine, bazen dondurucu, sıklıkla da gelgitlerle dolu kaçınılmazlıkları dans dilinin ayrıcalığı ile anlatılmaktadır. 


4 Mevsim,  23 Mayıs’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki prömiyerin ardından bu sezonda; 26, 29, 30 ve 31 Mayıs 2018 tarihlerinde Elhamra Sahnesi’nde İzmirli baleseverlerin izlenimine sunulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.