İzmir Doğalgaz dokuzuncu korusunu oluşturdu

İzmir Doğalgaz dokuzuncu korusunu oluşturdu

İzmir Doğalgaz, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak İzmir bölgesinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına bin fidan ile katkıda bulundu.

Bergama-Kınık Cumali Köyü Mevkii’nde çalışanların ve yöneticilerin katıldığı fidan dikim töreni ile doğaya, temiz havaya ve gelecek nesillere önemli bir katkı sağlandı. Yapılan çalışma ile İzmir Doğalgaz, Ege Orman Vakfı ile birlikte dokuzuncu korusunu oluşturmuş oldu. Ağaçlandırma alanında gerçekleştirilen törende konuşan İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, doğalgazın çevreye uyumlu yakıtların başında geldiğini belirterek, “Doğalgaz yandığında kül, is gibi doğayı tahrip edici gaz atıkları bırakmayan, en az karbondioksit üreten ve bu özelliğiyle de küresel ısınmaya en az etki eden yakıt türüdür. Bu güzel doğa ortamında çalışma arkadaşlarımızla birlikte ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Ne kadar çok ağaç dikersek, yeşile ne kadar çok değer verirsek geleceğimiz o kadar temiz olacaktır. Bu anlamda önemli bir misyon yüklenmiş olan Ege Orman Vakfı’na, bizimle yaptıkları işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.
 

‘ORMANLARI KORUMAK, YENİ ORMAN ALANLARININ OLUŞMASINA KATKI SAĞLAMAK OLDUKÇA ÖNEMLİDİR’
 

EGE Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, kurumların yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Binlerce çeşit canlı ve bitki türünün yaşadığı ormanların faydası saymakla bitmez. Ormanları korumak, yeni orman alanlarının oluşmasına katkı sağlamak oldukça önemlidir. İzmir Doğalgaz, İzmir’de faaliyete başladığı yıldan itibaren bu anlayışa hizmet eden önemli kurumlarımızdan birisi olmuştur. Şirket yöneticilerine ve çalışanlarına destekleri için gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Müdürü Metin Gençol, İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik’e teşekkür plaketi verdi. Tören sonrasında çalışanlar çok sayıda fidanı toprakla buluşturarak ilk can sularını verdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.