İzmir Dökümcüler Odası'ndan e-vergi brifingi!

İzmir Dökümcüler Odası'ndan e-vergi brifingi!

İzmir Dökümcüler Odası Başkanı Muzaffer Üründü, yaptıkları çalışmalarla üyelerine yol göstermeyi amaçladıklarını belirtti.

İnternetten yapılan işlemlerin artık modern çağın bir gereği olduğunu hatırlatan Üründü, ‘Her geçen gün internet alışverişlerinin oranı artıyor. Online uçak, otobüs bileti almak, banka havalesi yapmak, vergi ve diğer işlemleri gerçekleştirmek insanlara zaman kazandırıyor, kolaylıklar sağlıyor. Çağın gereği olarak üyelerimizin de sanal ortamı en iyi şekilde kullanabilmelerini sağlamak, vergi gibi yasal vecibe ve sorumluluklarını kolaylıkla yerine getirebilmelerine öncülük etmek, ileride doğabilecek olası mağduriyetleri önlemek adına bilgilendirme yapmak düşüncesiyle bu toplantıyı düzenledik’ dedi.

Üyelerinin ürün ve hizmet alıp sattığını bildiren Üründü, ‘E- Arşiv Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını içeren bir uygulamadır. Hem üyelerimiz, hem de iş yaptığı müşteriler işletmelerle ilişkileri açısında bizim için önemli bir uygulama. Biz de onları bilgilendirdik, akıllarda kalan soruları cevaplandırdık’ şeklinde konuştu.

Eğitim seminerinde, İzmirli dökümcülere SMMM Bağımsız Denetçileri Mustafa Yılmaz ve Muammer Uzun tarafından Vergi dünyasında e-uygulamalar, e-haciz, e-tebliğ, e-tebligat, e-vergi dairesi, hazır beyan, yoklama, defter beyan, e-fatura, e-arşiv, e-beyan, e-defter ve e-tahakkuk başlıkları altında bilgilendirmeler yapıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.