İZMİR EKİN KOLEJİ ULUSLARARASI MATEMATİK BAŞARILARINA DEVAM EDİYOR!

İZMİR EKİN KOLEJİ ULUSLARARASI MATEMATİK BAŞARILARINA DEVAM EDİYOR!

Bilgi Toplumunun Okulu“nu oluşturmak amacı ile kurulan ve kurulduğu günden bugüne dek güçlü akademik kadrosu ile İzmir’de başarılı ve mutlu çocuklar yetiştiren Ekin Koleji, Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda birinci aşamayı geçerek final sınavın

Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" derneğine bağlı olarak tüm dünyada 60’a yakın ülkede, 6 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı uluslararası matematik organizasyonu olan ‘‘Kanguru Matematik Sınavı’’nın Türkiye’deki ilk aşaması Kanguru Matematik Türkiye tarafından uygulandı.

Yaratıcılığı, problem çözme yeteneğini kullanarak ezberden uzak bir yapısı ile öğrencileri düşünmeye sevk etme ve çözerken zevk alabilecekleri bir şekilde sorular sormak amacında olan ve 3. sınıftan 12.sınıfa kadar her öğrencinin katılabildiği sınava Türkiye’nin dört bir yanından 400’ün üzerinde okul ve 26.000 öğrenci katıldı. 75 dakikalık sınavda 3 ve 4. sınıflar için 24, diğer sınıflar için ise 30 soru soruldu.

Ekin Koleji öğrencileri, matematiği sevdirmek açısından önemli bir rol oynayan, eğlenceli, yaratıcı, ufuk açıcı bir matematik organizasyonu olan Kanguru Matematik Yarışması’nda %1 - % 5’lik dilim aralığında yer alarak İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen final sınavına katıldı ve başarı belgelerini aldı. Yarışmanın final sınavının sonuçları ise haziran ayı içinde açıklanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.