İzmir Gazeteciler Cemiyeti: "Bu bir hak gaspıdır"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti: "Bu bir hak gaspıdır"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti iptal edilen basın kartları hakkında basın açıklaması yaptı. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu tarafınn yapılan açıklamada: 

"Gazetecilik her dönemde zorluklarla yürütülen bir meslek oldu. Gazeteciler her dönemde yazdıklarından, söylediklerinden ötürü baskı gördü, tehdit edildi, hapse atıldı, öldürüldü. Ama mesleğinin gereklerini yerine getirip gerçek anlamda gazetecilik yapan yürekli, onurlu gazeteciler işlerini yapmaktan, gerçekleri dile getirmekten asla vazgeçmedi. Gazetecileri hizaya sokma derdindeki iktidar sahipleri baskının, tehdidin, hapse atmanın onların önünde engel olmadığını görünce, her türlü yaptırım gücüne sahip oldukları ve bunu fütursuzca kullandıkları için bir süredir yeni bir yola başvuruyorlar artık. 

Yıllarca bu işe emek vermiş, gerçek anlamda gazetecilik yapan meslektaşlarımızın basın kartlarını iptal ediyorlar. Hem de hiçbir açıklama yapmadan, neden göstermeden. Son beş yılda basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 3 bin 804. 685 gazetecinin kartı da güvenlik nedeniyle iptal edilmiş. Amaç gazetecilik yapılmasını engellemek, amaç gözdağı vermek, amaç gazetecileri tektipleştirip, kendi sesleri yapıp istedikleri mecrada istedikleri gibi at koşturmak. 

Gazeteler kimsenin çiftliği, gazeteciler kimsenin emir eri değildir. Sadece gerçekleri yazdıkları, eleştirel yayın yaptıkları için gazetecileri cezalandırmak kimsenin haddine değildir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nı şeffaf olmaya, gazetecilerin basın kartlarının neden iptal edildiğini açıklamaya ve bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyor, bu süreçte her durumda meslektaşlarımızın yanında olacağımızı bildiriyoruz" denildi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.