İzmir Gazeteciler Cemiyeti, "Meslektaşlarımızın yanındayız"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, "Meslektaşlarımızın yanındayız"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi;

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, yazdıkları haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezası kararlarını onadı. Meslektaşlarımız, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel bu sabah saatlerinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Gazeteciler, infaz savcılığına girmeden önce açıklamalarda bulundu.

360846-702657766.jpg

Barış Pehlivan, “Sadece gazetecilik yaptığımız için tekrar cezaevine giriyoruz. Bu karanlık günlerin geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Murat Ağırel ise “Biz gazeteciyiz, kalemimizi namus biliriz; korkmayız, asla da alışmayız” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın tutuklanmasını, kınıyor, yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Ağırel’in dediği gibi “Susmuyoruz, korkmuyoruz, alışmıyoruz” Türkiye’de basın özgürlüğüne indirilen darbelerin son bulmasını diliyor, mücadelemizin sonuna kadar devam edeceğini vurguluyoruz.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.