İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden 19 Mayıs mesajı!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden 19 Mayıs mesajı!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. 

İGC mesajında şunları belirtti;

19 Mayıs 1919; büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yurdun en karanlık ve umutsuz günlerine rağmen mücadele ve bağımsızlık ruhundan taviz vermeden direniş meşalesini yaktığı gündür. “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” parolasıyla güçlenen ulusal mücadelemiz 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırılmış, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla ilelebet payidar kılınmıştır.

19 Mayıs 1919’da yakılan direniş meşalesi, kazanılan şanlı zaferler, Cumhuriyet’e giden aydınlık yolda yapılan devrimlerle sadece vatan toprağında ve ulus tarihinde kalmamış, dünya üzerinde emperyalist güçlerin sömürüsü altında ezilen pek çok toplumda bağımsızlık ruhunu uyandırmıştır. 

butun-umidim-gencliktedir..png

102 yıl önce can bulan kurtuluş ruhu, ülkemizin aydınlık geleceği gençler ile her geçen yıl daha da güçlenerek, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünü temel alan bir cumhuriyet yönetiminde sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.

Atatürk ilkelerinden aldığımız içinde güçle, bulunduğumuz olağanüstü şartlara rağmen mücadele ruhundan ödün vermeden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz.  Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık için mücadele etmekten geri durmamış tüm neferlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.