İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden basın açıklaması

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden basın açıklaması

RTÜK'ün 17 farklı dosyada beşi ulusal, biri yerel altı televizyon kanalına olmak üzere verdiği para cezalarının ardından, İzmir Gazeteciler Cemiyeti "Basın hürdür, sansür edilemez" diyerek bir basın açıklaması yayınladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun 17 farklı dosyada verdiği para cezalarına ilişkin basın açıklaması şöyle:

"Basın hürdür, sansür edilemez.

Radyo Televizyon Üst Kurulu 17 farklı dosyada beşi ulusal, biri yerel altı televizyon kanalına para cezası verdi.

Kamu adına kurulmuş olan RTÜK, kamu yararına çalışmak, çalışmalarında tarafsız olmak, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Anayasa’ya uygun davranmakla sorumludur. Ülkemizde yaşanan orman yangınları felaketi, hepimizi derinden etkilemiştir. Haberciliğin en temel ilkesi halka yaşananları doğru, tarafsız bir şekilde ulaştırmaktır. Kamu yararı gözeterek görevini yapan haber kuruluşları ve basın emekçileri çeşitli yaptırımlara, baskılara maruz kalmıştır.

Bir kez daha hatırlatıyoruz ki RTÜK bir kamu kuruluşudur. Tarafsız olmalı ve kamu yararını gözetmelidir. Baskı ve sansür mecrası değildir. Anayasa, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü korumalıdır. Basın hürdür, sansür edilemez."

6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.