İzmir İçin Sağanak Yağış Uyarısı

İzmir İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Müdürlüğü İzmir'de sağanak yağış uyarısı yaptı.

Metoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İzmir'de kısa süreli ve bölgesel olmak üzere gök gürültülü sağanaj yağış beklediğini açıkladı. Meteoroloji müdürlüğü yağışın sadece İzmir'de olmayacağını aynı zamanda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir çevresinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçeceği tahmininde bulundu.

Ayrıca esecek rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artması, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.


BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA BÖLGESİ:
Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.


EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir ile öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin (Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.


AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in doğusu ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.


İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 


İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı. (32)
ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batı çevreleri parçalı bulutlu. (35)
İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(34)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı bulutlu. (33)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.