İzmir İl Kanser Danışma Kurulu Toplandı

İzmir İl Kanser Danışma Kurulu Toplandı

İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı, İzmir İlinin kanserle mücadele ve kanser kayıt çalışmalarının yer aldığı sunumlarla devam etti. Toplantı, kurul üyelerinin dilek, öneri ve tavsiyelerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

İzmir’de kanser çalışmalarının etkin yürütülebilmesi için; kanser kayıt, erken teşhis, tarama, kanser kontrol, epidemiyolojik araştırma ve benzeri konularda İl Sağlık Müdürlüğüne görüş bildirmek, eğitim programlarına öneri ve katkı sağlamak üzere “İl Kanser Danışma Kurulu”  İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış başkanlığında toplandı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, İzmir’deki kamu ve üniversite hastanelerinde kanser konusunda çalışan uzman hekimler katıldı.

“Kanser çalışmalarındaki başarılarımızın devamlılığı için bir araya geliyoruz.”

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Neşe Zeren Nohutçu;  İzmir’in kanser kayıtçılığında ve kanser tarama programları konusunda lider konumda olduğunu, bu başarının sürdürülebilirliği için bir araya gelindiğini söyledi. Kurul üyelerinin yılda en az bir kez toplanmaları gerektiğini açıklayan Dr. Neşe Zeren Nohutçu, “Kurulun kararları tavsiye niteliğindedir. Kurul, illerdeki merkezlerin kayıt ile ilgili sorunlarına çözüm üretir, kayıtlarla ilgili aksaklıkların düzeltilmesi için yöntemler geliştirir ve kanser kontrolü için önerilerde bulunur.” diye konuştu.

izmir-il-kanser-danisma-kurulu-toplandi-dr.-nese-zeren-nohutcu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.