İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ETİK Arasında İşbirliği

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ETİK Arasında İşbirliği

İzmir Valiliği himayelerinde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) arasında ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Protokol, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger himayesinde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler tarafından imzalandı.

‘Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü’ ile yiyecek-içecek ve konaklama-seyahat hizmetleri alanında öğrenim gören Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları, Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin ve hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim alan kursiyerlerin iş başında daha nitelikli yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Böylece sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması ve istihdamlarını sağlamak planlanmaktadır.

img-20220126-wa0020.jpg

Bu protokol ile ayrıca ülke kaynaklarının verimli kullanılması, sektörde istihdam edilecek meslek lisesi mezunlarının, firma çalışanlarının ve yeni personelin, üretimde teknolojik gelişmelere paralel olarak mesleki yeterliliklerinin arttırılması hedeflenmektedir. Verilen eğitimlerle; iş etiği, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün kazandırılması da amaçlanmaktadır. Tüm bu amaçlar doğrultusunda verilecek olan mesleki ve teknik eğitimler, hayat boyu öğrenme faaliyetleri, teknik geziler, geliştirme uyum kursları sayesinde istihdama dayalı iş fırsatları doğacaktır. Turizm Otelcilik alanında İzmir’de bulunan Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla açılacak olan meslek edindirme kursları ile bireyler meslek sahibi olacaklar ve istihdam edilecekler.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.