İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni  Eğitim Öğretim Yılında İlk  Çalıştayını Yaptı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Eğitim Öğretim Yılında İlk Çalıştayını Yaptı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü tarafından düzenlenen çalıştay Çeşme ilçesinde düzenlendi.

İzmir milli eğitim müdürü Ömer  Yahşi başkanlığında gerçekleşen çalıştayda  eğitim öğretimin kalitesinin artırılması üzerine çalışmalar yapıldı. Okul müdürleri ile bir araya gelen Yahşi; eğitimin kalitesini ve öğrencilerin başarı  düzeylerini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmasını ayrıca sanat, spor ve sosyal çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

--002.jpg
Sözlerine bereketli verimli bir toplantı olmasını istiyorum diyerek başlayan Yahşi; okul müdürlerine yönelik yapmış olduğu konuşmada ‘’ eğitimin kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen çalıştayda iki gün boyunca eğitimde isim yapmış ,çok kaliteli kişilerle bir araya geleceksiniz.2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk çalıştayını burada birlikte yapmak kısmetmiş. Öğrencililerimizi vatan sevdalısı, geleceği ve vatanı için dertlenen kişiler olarak yetiştirmeliyiz.’’ dedi.


Biz eğitimciler olarak ömrümüzü eğitime adayacağız.  Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize velilerimize yönelik olarak barış, huzur ortamı tesis eden kişiler olmalıyız. Öğretmenler odası birbirine girmiş bir okul müdürü, kendisini başarılı görmesin. Bu topraklarda bu coğrafya da barış ve huzur iklimi tesis etmek eğitimcilerin öncelikli görevidir. Öğrenciye sevgi dolu yaklaşan adalet ve hakkaniyeti okullarınızda iş ortamınızda sağlayın diyerek okullarda huzurlu çalışma ortamı ve eğitim öğretim kalitesinin artırılması için  çalışmalar yapılmasını istedi. Sosyal, sportif ve kültürel çalışmalara da ağırlık verilmesini isteyen Yahşi, değerler eğitiminin de önemine vurgu yaptı. 

++-001.jpg
İki gün devam edecek çalıştayda katılımcıları da teker teker dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi okullarda eğitim ve donanım olarak eksik kalmaması için her türlü çalışmaya  ağırlık verdiklerini söyledi. İzmir’ de  gerçekleştirilen tekli eğitim çalışmalarına da değinen Yahşi, yüzde yirmi oranında tekli eğitime geçen okul sayısının artırıldığını da belirtti.

-+-001.jpg
Çalıştayda ele alınacak konular ise robotik eğitimlerden, iyilik timlerine ve örnek çalışma yapan okul müdürlerinin çalışma sunumları ve mesleki eğitim konuları da ele alınarak çalışmalar yapılacak .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.