İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatçısı Öğrencilerle Buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatçısı Öğrencilerle Buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrenciler ile kahvaltı etkinliğinde buluştu.

İzmir Atatürk Lisesinde gerçekleştirilen organizasyona Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Yurtlar Pansiyonlar Daire Başkanı Erbay Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selime Şentürk Doğramacı, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, projenin yürütüldüğü beş okulun müdürü ve olimpiyat öğretmenleri katıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin bilime yönlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ve 2023 Vizyon Belgesinde de önemli hedefler arasında yer alan bilim olimpiyatları projesi, Çiğli Fen Lisesi, Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi olmak üzere toplam beş okulda yürütülüyor. 

10-011.jpg

İl genelindeki ortak olimpiyat çalışmalarında yürütülen proje kapsamında bine yakın öğrenciye deneme sınavı yapılarak başarılı olan 238 öğrenci çeşitli branşlarda olimpiyat derslerine alındı. Haftanın iki günü üç merkezde, diğer günlerde okullarında olmak üzere öğrencilere olimpiyat tecrübesi olan, alanında yetkin, gönüllü öğretmenler tarafından Matematik, Fizik, Biyoloji, Kimya ve Bilgisayar alanlarında ders veriliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ücretsiz doküman ve ders araç gereç desteği sağlanan projede öğrencilere akademik bilginin yanı sıra bilim olimpiyatları soru tekniği ve proje geliştirme konularında da destek veriliyor.

Başarılı çalışmalara imza atılan proje kapsamında öğrenciler, geçtiğimiz yıl katıldıkları bilim olimpiyatlarında İzmir’e altı altın, altı gümüş, on dört bronz olmak üzere toplamda yirmi altı madalya kazandırdı.

Kahvaltıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit, proje kapsamında Atatürk Lisesi, Çiğli Fen Lisesi ve Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesinden doksan sekiz öğrencinin kampa alındığını ifade etti. 7-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen bilim olimpiyatlarına hazırlık kamp sürecinde öğrencilere Matematik, Bilgisayar ve Biyoloji alanlarında tam zamanlı yoğunlaştırılmış eğitim verildiğini söyleyen Yiğit, kamp sonunda uygulanan genel tarama testinin ardından olimpiyatlara hazırlık sürecine on beş günlük ara verileceğini belirterek aranın ardından çalışmaların hızla devam edeceğini kaydetti.

Olimpiyatlara hazırlık kampının son gününde öğrenci ve öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, öğretmenlerden olimpiyatlara hazırlık süreci ve kazanımlar konusunda bilgi aldı; öğrencilerle sohbet etti. Projenin yürütüldüğü beş okulun müdürüne, projeyle ilgili her konuda destek olma sözü veren Yahşi, öğrenciler ve öğretmenlerle fotoğraf çektirdi. 

Bilim olimpiyatlarına hazırlanan gençler, çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Yurtlar Pansiyonlar Daire Başkanı Erbay Coşkun’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’ye çiçek takdiminde bulundular. 

Bu Topraklar Daha Nice Aziz Sancarlar Yetiştirecek

Kahvaltıda öğrencilere seslenen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi,  “Sizler, yarınımız, sizler hayalimiz, sizler en güzel rüyamızsınız. Geleceğin mimarı olarak, maddi ve manevi her yönden en iyi şekilde yetişmeniz, bizim en büyük arzumuz. Sizler, dünyaya adımızı duyuran çalışmalara imza atacaksınız. Bu ülkenin evlatları çağ açıp çağ kapatan, gemileri karadan yürüterek İstanbul’u alan, memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmişken ‘Geldikleri gibi giderler.’ diyen ecdadının izinden giderek çok daha büyük işler başaracaktır.” dedi. 

Gençlerin inovatif düşünce ve buluşlarıyla gelecekte çığır açacaklarını kaydeden Yahşi, “Bugün burada İzmir’in zenginliğini görüyorum. Gelecekte çok önemli buluşlara imza atacak, üniversitelerde kürsü sahibi olacak bilim insanları ve CEO’lar burada yetişiyor. Sizin hayalleriniz,  ülkemizi yıldızlara taşıyacak. Farkında olun, fark yaratın.  Hayal etmekten korkmayın.  Gücünüz de var, yeteneğiniz de. Her kim rahatından ödün veriyorsa gelecek onundur, çalışan karşılığını alır. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizler, ülkemizin yarınları için karşılıksız dua eden amcaların, teyzelerin bile dualarındasınız. Sizler, bizim ve anne babalarınızın rüyası ve duasısınız. Sadece ailenizin değil, aynı zamanda bu milletin istikbalisiniz. Biz, bu ülkenin toprağına, bayrağına sevdalıyız.” diyerek bu toprakların daha nice Aziz Sancarlar yetiştireceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti. 

Eğitimin büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu ve 2040 yıllarında gerçekleşmesi öngörülen teknolojik kırılmanın tasavvur dahi edilemediğini belirten Yahşi, “Artık bilim çağı olan 21. yüzyılda, geçmiş bin yılların toplamından daha fazla bir bilgi birikimi beklenmektedir. Yarının dünyasında sadece teknolojiyi iyi kullanmak yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda bu teknolojiyi üretecek, bunu iş kolu haline getirebilecek vizyon sahibi bireylere ihtiyaç duyulacak. Tam da bu noktada sizler devreye giriyorsunuz. Potansiyelinizi ilhama ve yeni buluşlara dönüştürecek, sanata ve bilime katacak ve milletimize yeni ufuklar tayin edeceksiniz. Bizler size el, ayak, göz kulak olacağız. İnanan, emek sarf eden, kendini adayan kimsenin emeğini Allah zayi etmez. Hayallerinizi geniş tutun. Pek çok yaşıtınızın yapamadığı fedakârlıkları yapıp, azminizi ortaya koyuyorsunuz. Ailenizin, öğretmenlerinizin, milletimizin gurur vesilesi oldunuz. Üstelik bununla da yetinmediniz.  İzmir’in Türkiye’nin ötesine taşımayı hedefleyerek bilim olimpiyatları takımına seçilerek kendinizi ispatladınız. Sizlere her konuda destek olan ailelerinize teşekkür ediyorum. Sizlerle ne kadar gurur duysalar azdır. Onların duasını alın, gönüllerini hoş tutun. Bir gün şöyle bir geriye baktığınızda; hiçbir çabanızın ve zamanınızın boşa gitmediğini göreceksiniz. Sizlerin başarısı bu toprakların başarısı olacaktır.” dedi.

Bir Ayağınız Ülkemizde Olsun, Diğer Ayağınız Dünyayı Dolaşsın

“Tek bir diplomayla yetinmeyin, dünyadaki en güzel üniversitelerde tahsil yapın. Bir ayağınız ülkemizde olsun, diğer ayağınız dünyayı dolaşsın. Bu ülke için hayaller kurun. Bu ülkenin size çok ihtiyacı var.  Küresele bakın ama mutlaka Anadolu’dan beslenin. Tarihte yer alan büyük önderler hedeflerinden vazgeçmedikleri için hatırlanıyorlar.” diyen Yahşi, bu vatanın evlatlarının dünyadaki yaşıtlarıyla her alanda rekabet edebilecek potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. 

1Gençlerde müthiş bir adanmışlık gördüğünü sözlerine ekleyen Yahşi,  “Sizlerin heyecanı ve azmi bizleri hep daha fazlası için motive ediyor. Sizleri ilerde dünya çapında üniversitelerde kürsü sahibi olarak görmek istiyorum. Bu projede çalışan, çözüm odaklı, yeni fikirlere açık ama en önemlisi yaptığı işi gönül işi olarak benimseyen öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize ve evlatlarımıza verdikleri destekten dolayı velilerimize teşekkür ediyorum. Allah tüm gençlerimizin yolunu, bahtını açık etsin.” diyerek öğrencilere başarılarının devamını diledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum