İzmir, inanç turizmini hedefleyecek

İzmir, inanç turizmini hedefleyecek

İzmir'in inanç turizmi ve kültür turizmi kapsamında hak ettiği yeri alması için bu yıl ikincisi düzenlenen 7 Kiliseler Konulu Uluslararası İzmir Toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür ve İnanç Turizmi Derneği tarafından organize edilen toplantıya 7 Kiliseler hakkında dünya çapında alanında uzman yazarlar, profesörler ve din adamları yer aldı.

Kültür ve İnanç Turizmi Derneği Başkanı deneyimli turizmci Levent Oral “Hristiyanlıkta simgesel bir öneme sahip olan 7 Kiliseler, 'İnanç ve Kültür Turizmi' kapsamında her yıl binlerce turisti ülkemizde ağırlamakta fakat hak ettiği yerde değil. İzmir'in 'İnanç ve Kültür Turizmi' anlamında daha büyük bir pastaya sahip olması gerekiyor. Bunun içinde 7 Kiliselerin önemini anlamamız gerekiyor. Biz dernek olarak 7 Kiliseler hakkında yapmış olduğumuz bu etkinlikle kartopu etkisi yaparak büyük kitleler halinde İzmir’e turist getirmesini hedefliyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen uzmanlar ve araştırma görevlileri türk rehberlikle birlikte 7 Kiliseleri birlikte gezdi ve tüm ayrıntıları öğrendi.

Kültür ve İnanç Turizmi Derneği olarak sahip olduğumuz kültürel değerlerin farkına varılması konusunda çalışmalar yapılmasına devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantıya Amerika, Kanada, Peru, Fransa, İngiltere, Brezilya’nın da aralarında bulunduğu ülkelerden konuşmacılar katıldı. Türkiye den ise Kültür ve İnanç Derneği Başkanı Levent Oral, İzmir Rehberler Odası Başkanı Macit Şaszade ve çok sayıda 7 Kilise hakkında uzman profesyonel rehberler katıldı.

toplanti.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.