İzmir iş dünyası temsilcilerinden, Selçuk Yaşar mesajları

İzmir iş dünyası temsilcilerinden, Selçuk Yaşar mesajları

Yaşar Ailesi’ne ve Türk iş dünyasına başsağlığı dileyen İzmir İş Dünyası’nın temsilcileri, duayen ve örnek iş insanı olan, TÜSİAD, ESİAD, Başkanlar Kurulu gibi kurumların kurulmasında öncülük eden Selçuk Yaşar’ı unutmayacaklarını ifade etti.

İzmir İş Dünyasının önde gelen kurumlarının temsilcileri, Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden olan ve ilklere imza atan Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor.

YAŞAR'IN ARDINDAN İŞ DÜNYASINDAN GELEN MESAJLAR:

2.jpg

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:

Karşıyakamızın ‘Selçuk Baba’sı, değerli büyüğümüz, İzmir iş dünyasının duayen sanayicisi Selçuk Yaşar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde, Yaşar Ailesi’ne, Yaşar Grubu’na, Karşıyakamıza, İzmir’e ve tüm Türk iş dünyasına baş sağlığı diliyorum.

Selçuk Yaşar, İzmirimizin ulusal ölçekte en büyük sanayicisi, Türkiye’nin önemli sektörlerdeki ilk girişimcisi, sanayideki öncüsü, Türkiye’nin en etkin iş dünyası örgütü TÜSİAD’ın 3 önde gelen kurucusundan birisidir. İzmir’in en önde gelen iş dünyası örgütü ESİAD’ın fikir babası ve kurucusu da olan Yaşar, birçok kentin gıpta ile değerlendirdiği İzmir iş dünyası örgütlerinin düzenli olarak bir araya gelip fikir ve görüş birliğini sağladığı “BAŞKANLAR KURULU”nun fikir babası ve kurucusudur. En büyük Karşıyakalı, Türkiye’de hiçbir spor kulübünde nasip olmayan KafSinKaf’ın en büyük hamisi, Birçok KafSinKaf’lının “BABA” diye andığı büyük KARŞIYAKALI’dır. Selçuk Baba, O kadar çok alanda o kadar çok insana dokundu ki. Mehmet Ali Kasalı olarak birlikte çalıştığımız, hem iş hayatı hem kulüp hayatımda beni geliştiren model aldığım büyük hocam, İzmir’in sevgili “Selçuk Baba”sı, huzurla uyu, rahat uyu, seni hiçbir zaman unutmayacağız.”

1.jpg

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu:

İş dünyasının simge isimlerinden kıymetli büyüğümüz Selçuk Yaşar, başta İzmir olmak üzere ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynamış örnek bir sanayici ve iş insanıydı. İzmir merkezli çok sayıda marka yaratan değerli girişimci Selçuk Yaşar, ülkemizin rol model sanayicilerinin başında gelen değerli bir liderdi. Kalkınma, sadece ekonomi demek değildir. Eğitim, spor, sanat, toplumun gelişmesi için en önemli unsurlardır. Selçuk Yaşar'ın, bu anlamda hem İzmir’e hem ülkemize çok değerli katkıları oldu. Gençlerimizin eğitimini odağına alarak ülkemizin geleceğine önemli yatırımlar yaptı. Toplumun gelişmesinde sivil toplumun önemine inanarak iş dünyasının gönüllü olarak örgütlenmesinde ve faaliyete geçmesinde de öncü rol oynadı. Aynı kuşaktan öncü sanayicilerin ortak özellikleri, eğitim ve spor başta olmak üzere hayatın her alanına yaptıkları büyük katkılardı. İzmir sanayi tarihi, deneyimlerini her fırsatta paylaşıp, bilgileriyle de önderlik yapan o kuşağı altın harflerle yazacaktır. ESİAD olarak, öncü sanayicilerimizin güçlü miraslarını ve anılarını yaşatacağız. ESİAD’ın sağlam temeller üzerine kurulmasında büyük emeği olan Selçuk Yaşar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hem ekonomimize hem de toplumsal hayata kazandırdıklarıyla yaşamaya devam edeceğine olan inancımla kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun.

4.jpg

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

İzmir iş dünyasının duayeni, Karşıyaka’nın “Selçuk Baba”sı Selçuk Yaşar’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Öncelikle Yaşar ailesine başsağlığı ve sabır, değerli büyüğümüz Selçuk Yaşar’a Allah’tan rahmet dilerim.

Türkiye’de tarıma dayalı sanayinin öncüsü olarak da kabul edilen Selçuk Yaşar, et ve süt hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla birçok önemli projeyi de Yaşar Holding ile hayata geçirdi. 1970’li yılların zor koşullarında Türkiye’nin kalkınmasındaki en temel ihtiyacın tarıma dayalı sanayinin gelişmesi olduğuna inanan Selçuk Baba, Pınar Şaşal Su ile Türkiye’nin ilk ambalajlı suyunu üreterek ürün adına markasını veren bir girişimin de öncüsü oldu.

Hayırsever kişiliği, Karşıyaka Spor Kulübü’ne katkıları ile yardımseverliği yadsınamayacak bir karakter ortaya koyarak hepimize örnek olan Selçuk Yaşar’ı İzmir olarak unutmayacağız ve özellikle hayırseverlik noktasında bizlere gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Huzurla uyusun, hepimizin başı sağ olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.