İzmir İtalyan Ticaret Odası’ndan Fuar Daveti

İzmir İtalyan Ticaret Odası’ndan Fuar Daveti

Alba: “Türkiye ilaç sektöründe dikkatleri üzerine çekti”

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, ilaç sektörünün önde gelen isimlerini 8 – 10 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan CPHI İstanbul İlaç Fuarı’na davet etti.  

Dünya ilaç devlerinin de bu fuara katılacağını ve yeni iş bağlantıları açısından İstanbul İlaç Fuarı’nın önemli olduğuna değinen Alba, “Türkiye ilaç sektöründe binlerce farklı ürün çeşitliliği ve yaklaşık 30 bin kişiye sağladığı istihdam ile alanında dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bu sebeple, İstanbul’da düzenlenecek olan ilaç fuarının sektöre sağlayacağı katkıları da göz önünde bulundurarak katılım gösterilmesi önem taşıyor” dedi. 

Türkiye’nin ilaç sektörüne yönelik gelişmeler göstermesi açısından fuar organizasyonlarına ağırlık vermesi gerektiğine vurgu yapan Alba, ilaç sektöründe Ar-Ge ve kaynak ayrımlarında zamanla artış olabileceğinin altını çizdi. 

“İhracat için bulunmaz nimet”
Ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından ilaç sektöründe ihracat oranlarının arttırılması gerektiğini açıklayan Alba, “Sektörde ihracat yapmanın tek yolu yurt dışı müşteri teminidir. Bu potansiyeli yakalamak için uluslararası fuarlar bulunmaz nimettir. Bu sebeple, sektörün önde gelen firmalarını yakalamak, oluşan uluslararası rekabette ‘Bende varım’ demek için CPHI İlaç Fuarı’na katılım gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu. 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.