İzmir Jandarma’sının başarısı üzerine!

İzmir Jandarma’sının başarısı üzerine!

Ali Eyce yazdı; İzmir Jandarma’sının başarısı üzerine!

İzmir Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, arada bir yapıyorlar ama tam yerinde ve zamanında yapıyorlar, aramayı, bulmayı, yakalamayı ve adaletin yerine gelmesini.

Geçtiğimiz günlerde de Torbalı, Menderes, Bornova, Ödemiş, Menemen, Dikili, Kınık ilçelerinde bir dizi operasyonlar düzenledi.

aw772740-02.jpg

Haklarında; ‘Göçmen kaçakçılığı yapma’, ‘Hırsızlık’, ‘Uyuşturucu madde ticareti’, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Yol kesmek suretiyle birden fazla kişiyle yağma’, ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi suçlardan 2 yıl 1 aydan 15 yıl 17 aya kadar değişen kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 15 suçlu yakalanarak gözaltına alındı.

Tabi ki ilgili yerlerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarının hukuki talimatlarıyla.

Suç işleyenlerin şunu bilmeleri gerekiyor ki, suç işlediğinizde bu hiçbir zaman yanınıza kar olarak kalmıyor, kalmaz, kalamaz da!

aw772740-01-001.jpg

Jandarma ekipleri titiz çalışma yürütüyorlar, araştırıyorlar, istihbarat ile suç işleyen, ceza yiyen ama adaletten dağ bayır kaçarak kaçacağını sananları tek tek listeliyor.

Sonra bu istihbarat bilgilerini Cumhuriyet Savcılarıyla paylaşıyor ve onların talimatlarını alarak gidip, adaletten kaçtığını sanan suçluları tek tek yakalıyor.

Sadece yakalamakla kalmıyor, zaten suç işlemişken biraz daha suç işleme eğilimi içinde toplumu, sosyal hayatı tehdit etmelerinin de önüne geçiyor.

Sadece yakalamakla kalmıyor, suç işlediği halde, ceza aldığı halde dışarılarda eline kolunu sallayarak gezip, devlete, millete, adalete meydan okuyacağını sananları, sanılmasının da önüne geçiyor.

Bu yüzden bu tür operasyonlar genel anlamda adaletin ve huzurun temini için çok ama çok önemli.

İzmir Jandarması da bunun önemini çok iyi biliyor, çok iyi gereğini yapıyor ve İzmir’in sınırları içinde suçlulara, suç işleyip kaçanlara nefes aldırmıyor.

İzmir’in sadece merkezi değil, dağları da, bayırları da güvende diyor.

Teşekkürler İzmir Jandarma!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.