İzmir Kadın Kuruluşları Birliği'nde 23 Nisan coşkusu

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği'nde 23 Nisan coşkusu

İKKB, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Yorglass Barış Çocuk Orkestrası ile birlikte internet üzerinden kutladı

Gerçekleşen toplantının moderatörlüğünüYorglass Barış Çocuk Orkestrası öğrencisi Kader Mutlu Can üstlenirken, İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin ve Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selmin Günöz konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca online toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılarak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Toplantıda çocuklara sürpriz yapmak için bağlanan Haluk Levent ise 23 Nisan’ı coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

img_0119-001.jpg

İKKB Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunu Kader Mutlu Can’a devretti. Koltuğu devralan Kader mutlu Can keman çalmaya 13 yaşında başladığını ve kendisini yetiştiren herkese teşekkür ettiğini ifade etti. 23 Nisan’ı dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile andığını ifade eden Kader Mutlu Can, meclisimizin yüzüncü yılını coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

4-(4).jpg

“Çocukların sanat ve bilimle uğraşması ülkeyi ileri taşır”

Toplantıda konuşma yapan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. Demokrasimizin beşiği meclisimizin açılışının 100. Yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Serter, “Çocukların sanatla ve bilimle uğraşması ülkemizi geleceğe taşıyacak. İKKB olarak 100 yılda 100 çocuk 100 oyuncak kampanyasını başlatıyoruz. Ülkenin çocukları hayal kurabiliyorsa o ülkenin çocukları başarılı olur ve bulundukları ülkeyi ileri taşırlar. Bu proje ile birlikte çocuklarımızın yanında olmak istiyoruz. Karantinadan sonra çocuklarımıza ulaşarak onlara destek olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

“Manevi değerlerin önemini anladık”

İKKB’ye bu güzel çalışma için teşekkürlerini sunan Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu vurguladı. Korona’dan dolayı Türkiye’nin zor günler yaşadığını ifade eden Perçin,” Yaşadığımız sıkıntılar içinde manevi değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu anladık. Şirketler olarak topluma katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyoruz ve Yorglass olarak çocuklarımızı sanatla buluşturmaktan dolayı mutluyuz. 100. Yılına ulaşmış olmak bizlerin büyük bir şanstır. Gelecek sizlersiniz ülkeyi ileri siz taşıyacaksınız” dedi.

Coşkuyla kutladık

Barış Çocuk Orkestrası’nın kurulduğu zaman maddi olanaklarının çok zayıf olduğunu belirten Barış Çocuk Orkestrası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selmin Günöz, gönüllü sayısı arttıkça çocukların sanatla daha kolay tanıştığını söyledi. Gönüllü sayısı artması için dernek kurulduğunu ifade eden Günöz, “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyorum. 23 Nisan için hazırladığımız konserlerimizi ertelemek zorunda kaldık. Sanal ortamda bu coşkuyu beraber yaşadığımız için mutluyum” diye konuştu.

img_0121.jpg

Hayallerinizden vazgeçmeyin

Bütün Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mini konser veren çocukları gönülden kutladığını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün saygıyla yâd ettiğini söyleyen Soyer, “Korona tehlikesi elbet bir gün geçecek. O yüzden çocuklar asla hayallerinizden vazgeçmeyin. Daha iyi bir Türkiye daha iyi bir İzmir’de yaşamanız için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Toplantıda Barış Çocuk Orkestrası öğrencileri Gökdeniz Yıldız, Evrim Aleyna Kuzucuk ve Kader Mutlu Can mini konser verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.