İzmir Kadın Kuruluşları Birliği'nden 8 Mart kutlaması

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği'nden 8 Mart kutlaması

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

İzmir’de 50 derneğin birlikteliği ile hizmet veren İKKB, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçme özgürlüğünü veren Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıtını ziyaret etti, ardından da Simurg Tasarım firmasında kadın çalışanlarla bir araya geldi. İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 8 Mart tarihinin kadınlar için çok önemli olduğuna işaret ederek, tarihten gelen anlamına uygun olarak bu 8 Mart’ta farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

celenk1.jpeg

İKKB olarak bu yıl önce kadınlara seçme ve seçilme özgürlüğünü sağlayan, çağdaş Türkiye’nin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Meydanı’ndaki heykelini ziyaret ettiklerini ifade eden Serter, kadınlar olarak kadın erkek eşitliği her alanda sağlanana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Atatürk’ün “Kadınları geride bırakan bir toplum, geride kalmaya mahkumdur” sözünün çok değerli olduğunu anımsatan Serter, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın mücadelesinin bir ürünüdür. Kadınlar haklarını alasıya kadar çok bedeller ödediler. Hala da ödemeye devam ediyorlar. Dünyadaki yoksulların ve eğitimsizlerin çoğunluğunu yine kadınlar oluşturuyor. Hakları verilmiyor, eşitlik sağlanamıyor, eğitim imkanlarından yararlanamıyorlar. Biz bu kaderi değiştirmek istiyoruz. Bu şartlar kadınların hakkı değil. Onun için bundan sonra da kadınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-03-09-at-12-27-23.jpeg

Daha sonra Simurg Tasarım firmasında kadın çalışanlarla bir araya gelen İKKB üyeleri, burada da çalışanlarlar günün anısına anı fotoğrafı çektirdiler. Simurg Tasarım Ortaklarından Mukadder Özden de kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması gerektiğine işaret ederek, “Kadınların yoğun çalıştığı bir sektördeyiz. Biz de firma olarak kadınların daha çok iş hayatında yer alması için teşvik ediyoruz. 8 Mart’ta bu amaçla İKKB üyeleri şirketimizi ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz kadınlar her zaman bu alanda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.