İzmir Kasaplar Odasından şap hastalığı açıklaması

İzmir Kasaplar Odasından şap hastalığı açıklaması

Türkiye’de 8 işletmede şap hastalığı görülmesi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek işletmeleri karantinaya aldı. Konuya ilişkin olarak İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara açıklama yaptı.

Kesim, ithalat ve ihracat amaçlı yapılan sevkler dışında şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketleri durduruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre tüm Türkiye’de aşılama kampanyası başlatıldı. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara “Şap hastalığı bölgesel olarak görüldü, kritik bir artış söz konusu değil” dedi.

"TÜM TÜRKİYE’DE VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLMESİ SAKINCALI"

Türkiye’ye yayılmış gibi gösterilmesinin sakıncalı olduğuna değinen Şenkara, şunları ifade etti “Şap hastalığı bölgesel bir hastalıktır, bir ilçede görülür ve hastalık taşınmasın diye o ilçe direkt olarak karantinaya alınır. Hastalık tedavi edilip sonlandırıldıktan sonra da veterinerlerimiz karantinayı kaldırır. Bugün ortaya atılan haberlerle bu hastalığın tüm Türkiye’ye yayılmış gibi gösterilmesini sakıncalı buluyorum.”

melih-syenkara-4.jpg

Şap hastalığının daha önce de görüldüğünü ve bu hastalık görüldüğünde bakanlık tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Şenkara “Şap hastalığı ilk kez görülmüyor. Sadece bu hastalık yok, mavi dil hastalığı var ve bu hastalık hususunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Şap hastalığı Covid-19 gibi ilk kez görülmüş bir hastalık değil. Dediğim gibi normal şartlar altında olabiliyor ve ortaya çıktığında da gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

"ŞAP KAYNAKLI ARTIŞ OLACAKTIR"

Şap kaynaklı fiyat artışı ile ilgili iddiaları da cevaplayan Şenkara; “Karantina ve uygulamaları nedeniyle piyasaya sürülen ürün azalıp talep aynı seviyede kalacağı için mutlaka şap kaynaklı bir fiyat artışı olacaktır, bu artışta normaldir. Tabi bugün şap hastalığı sadece bölgesel olarak görüldüğü için kritik yükseklikte bir artış söz konusu değildir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.