“İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ÜBYS’den yüz binlik başarı”

“İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ÜBYS’den yüz binlik başarı”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’(ÜBYS) sempozyumuna ev sahipliği yaptı. Türkiye genelinden 15 üniversitenin misafir edildiği sempozyum, Kuşadası’nda düzenlendi.

Kalkınma Bakanlığı destekli bir yazılım projesi olan, yazılım testleri TÜBİTAK BİLGEM ve TSE tarafından yapılan ‘Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’ üniversitelerin tüm idari ve akademik süreçlerini kapsayacak şekilde kullanıcılara kolaylık sağlamaya devam ediyor.


İKÇÜ’lü bilgi işlem personeli tarafından, üniversitelerdeki bürokratik karmaşaların önüne geçmek, zamandan tasarruf sağlamak ve işlerin hızlı çözümünü sağlamak amacıyla geliştirilen, belgeleri tek tuşla elektronik belge yönetim sistemine yönlendiren “Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi” 15 üniversiteye daha tanıtıldı. Katılımcı üniversiteler, üniversite bilgi yönetim sistemini tanıdı, modül tanıtımlarına katılarak ÜBYS hakkında detaylı bilgi edindi.
Sempozyuma, İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Uzm.Fatih Tunçez ev sahipliği yaparken; Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, Genel Sekreter Nurettin Memur, Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi(ULAKBİM) Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, TÜBİTAK-BİLGEM’den Başuzman Araştırmacı Dr. Savaş Öztürk ile çok sayıda konuk üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.
 

“Üniversiteler ortak yazılım kullanmalı”    
 

Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Bilgi Yönetim Sistemleri konusunda hassas bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. Üniversitelerin birbirinden bağımsız ve entegre olmayan yazılımlar kullandığına dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Tokaç, “Tek bir noktadan yönetilemeyen, birbirleriyle entegre çalışmayan yazılımlar üniversiteler için büyük bir problem haline gelmiştir. Kalkınma Bakanlığından destek alarak geliştirdiğimiz Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi bu soruna çözüm sunmaktadır. Projemizde 30 modül tamamlanmış ve kullanılır durumdadır. Geliştirilen tüm modüller birbiri ile entegre çalışmaktadır. Bu sayede üniversitenin tüm süreçleri, tek bir uygulama üzerinde toplanarak amacına ulaşmıştır. İKÇÜ olarak projemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
 

“İKÇÜ ÜBYS kullanıcısı yüz bini aştı”
 

Sistemin ilk olarak kamuoyuna tanıtıldığı 2014 yılından bu yana üniversitelerdeki kullanıcı rakamının yüz bini geçtiğini söyleyen İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez ise  ÜBYS’nin kolaylıklarına değindi. Tunçez,” Tüm modüllerin birbiri ile bütünleşik çalışması, esnek ve tüm üniversitelere uyarlanabilir olmasının yanı sıra TÜBİTAK tarafından Kalite ve Güvenilirlik testlerinden geçtiği önemli bir noktadır. Elektronik Belge Yönetim Sistemimiz ile TSE standardını Türkiye’ de ilk alan devlet kurumudur.  Sistem, öğrenci ve personel dahil olmak üzere İKÇÜ’de, 19.691 kullanıcıya, Bartın Üniversitesi’nde 33.965 kullanıcıya Ardahan Üniversitesi’nde 37.833 kullanıcıya, Yalova Üniversitesinde ise 16.058 kullanıcıya hizmet vermektedir. Yüz bini aşan kullanıcılarımıza yakın bir süreçte, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ni de katmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
 

“İKÇÜ projeye devam ettikçe destekleriz”
 

Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Yavuz da, İKÇÜ ÜBYS’nin Bakanlık tarafından 2011 yılından bu yana desteklenen önemli bir üniversite yazılım projesi olduğuna dikkat çekti. Yavuz ayrıca E-kampüs tanımının üniversitelerde hayata geçirilmesi ve ÜBYS’nin yaygınlaştırılması gerektiği konularına da vurgu yaparak; İKÇÜ’nün projenin devamlılığını sürdürme hedefinde olduğu sürece Kalkınma Bakanlığı olarak desteklerine devam edeceklerini belirtti.
 

“Kolay kullanım, basit arayüz”
 

ÜBYS’nin geçen süreçlerde kendini devamlı geliştiren bir yazılım olduğuna işaret eden Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu da tüm modüllerin kullanıcılara büyük kolaylık sağladığını kaydetti. Satoğlu, “Modüllerin üniversitelerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirilmesi oldukça faydalıdır.  Başarılı bir örnek olan İKÇÜ ÜBYS’nin sürdürülebilmesini önemsiyor, emeği geçen çalışanları tebrik ediyoruz” dedi. 
 

“Tüm testleri başarıyla geçti”
 

Sistemin, kurumlarınca uygulanan yazılım testleri, kalite analizleri ve kullanılabilirlik değerlendirme süreçlerini başarıyla geçtiğini ifade eden TÜBİTAK-BİLGEM Başuzman ve Araştırmacı Dr. Savaş Öztürk de ÜBYS’nin başarılı bir grafik çizmeye devam ettiğini aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.