İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde kayıt zamanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde kayıt zamanı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasıyla, İKÇÜ ailesine 2582 genç daha katıldı.

Ülkenin dört bir yanından kayıt için kampüse gelen öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Üniversiteli olmanın mutluluğuyla yerleşkeye gelen ilk gençlerin kayıt işlemlerini gerçekleştiren Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe; aile büyüdükçe, hem gururlarının, hem de sorumluluklarının arttığını söyledi.

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin mevcudu, aileye yeni katılan 2582 öğrenci ile birlikte 14 bin 753'e ulaştı. Ön lisans düzeyinde yüzde 100, lisans düzeyinde ise yüzde 98,10 doluluk oranına ulaşan İKÇÜ’de 7 Eylül’e kadar sürecek olan kayıt heyecanı da başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli Ana Yerleşkesine aileleri ile birlikte gelen gençler, sıcak bir ortamda, karanfillerle karşılandı. Beslenme ve Diyetetik Bölümünü kazanan İlayda Özbay ile Yaşlı Bakım Bölümünü kazanan Ece Akyol’un kayıtlarını, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe gerçekleştirdi.

 

“Öğrenmeyi Öğrenecekler”

 

Gençlerin İKÇÜ’ye gösterdikleri yoğun ilgiden memnun olduklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökçe “İKÇÜ’yü tercih eden öğrenciler aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk yükledi. Hiç şüphesiz, en iyi eğitimi alarak mezun olacaklar, istihdamda zorlanmayacaklar. Bundan sonrası için hem gençlerin, hem de ailelerin içi rahat olsun, en ileri düzeyde bilgilendireceğiz ve bu bilgi sadece teorik olmayacak. Öğrenmeyi öğrenecekler. Pratik tecrübe kazanmaları yönünde ciddi çalışmalar yaptık. Her bir öğrencimiz bizim için ciddi bir sorumluluktur.” dedi.  

 

Tercihleri İKÇÜ Oldu

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2010 yılında kurulmasına rağmen, kentin en gözde yüksek öğretim kurumları arasına girmeyi başardı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İKÇÜ'ye 2043 öğrenci yerleşmişti. Bu yıl da toplam 39 programda, okul birincileri kontenjanları da dâhil olmak üzere 2582 öğrenci İKÇÜ’ye yerleşti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ön lisans kontenjanları 2018 YKS sonuçlarına göre yüzde 100, lisans kontenjanları ise yüzde 98,10 oranında doldu. Kentin dördüncü devlet üniversitesi İKÇÜ; 13 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ile büyümeye devam ediyor. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.