İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden pastacılara sertifika!

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden pastacılara sertifika!

İstihdam garantili sertifika programını başarıyla bitiren 50 kursiyer belgelerini aldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası iş birliğiyle hazırlanan, istihdam garantili sertifika programını başarıyla bitiren 50 kursiyer belgelerini aldı.

İKÇÜ’de düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Konak Hizmet Merkezi Müdürü İbrahim Ay, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası Başkan Vekili Hüseyin Süleymanoğlu, İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Esen, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ahmet Uran’ın yanı sıra eğitimlerine katkı sağlayan akademisyenler katıldı.

Onlar artık sertifikalı pastacı…

904 saatlik istihdam garantili eğitimi bitiren kursiyerlere belgelerini törene katılan protokol takdim etti. Eğitimlerde çiçeği burnunda pastacılara, pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapmak ve servise hazır hale getirilmesi öğretildi. 

Törende konuşan İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba; sektör ile gastronomi alanında yaptıkları iş birliklerinin sonuçlarını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

img_6193_1600x1067.jpg

Artık Yeni Trend Tasarım Pastalar…

Prof.Dr. Akbaba, “Kursiyerlerimiz, kendi iş yerini açacak ya da pastane, otel ve yiyecek içecek işletmelerinde çalışabilecek nitelikteler. Son dönemlerde Türkiye’de ve dünyada yaş pasta sektöründe olan gelişmeler, pastaya olan algıyı tamamıyla değiştirdi. İnsanlar artık onu sadece tatlı gibi görmek yerine, bir tasarım ya da armağan olarak görmeye başladı.”

Pastacılığa ilginin artmasının, hem pastacıların kendini geliştirmesine hem de sektöre yetenekli ve de eğitimli kişilerin dahil olmasını sağladığını söyleyen Prof.Dr.Akbaba, İŞKUR, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası, İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliklerinin sektöre katkıda bulunmasından duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Konuşmaların ardından istihdam garantili eğitimi bitiren başarılı kursiyerler belgelerini törene katılan protokolün elinden aldı. Çiçeği burnunda pasta şefleri, belge sahibi olmalarını keplerini atarak kutladı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.