İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı belli oldu

İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı belli oldu

İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde yapılan seçim mesaisinin ardından Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı oldu.

İzmir Kent Konseyi 17’nci Olağan Genel Kurulu, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İzmir Kent Konseyi Başkanı çekişmeli geçen ve 4 adayın yarıştığı seçim ikinci tura uzadı. İzmir Kent Konseyi eski Başkanı Nazik Işık’ın yanı sıra; Merin Erten, Yalçın Kocabıyık, Prof. Dr. Adnan Akyarlı da başkanlığa aday oldu.

Mehmet Seyrek başkanlığında divan heyeti seçilmesinin ardından adayların konuşmaları yapıldı ve oy kullanılmaya başlandı. İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı oldu.

İlk turda en yüksek oyu Akyarlı aldı

Seçimin ilk turunda 314 oy kullanılırken 2’si boş 2’si geçersiz çıktı. Geçersiz oylardan bir tanesinde ‘Aziz Kocaoğlu’ çıkması salondaki gerginliği bir nebze azalttı.

Seçimin ilk turunda İzmir Kent Konseyi eski Başkanı Nazik Işık 107 oy alırken, Adnan Akyarlı 109, Yalçın Kocabıyık 62, Metin Erten ise 32 oy aldı.

whatsapp-image-2022-02-12-at-17-40-30-1-1.jpeg

İkinci turda 33 oy fark

Seçimin ikinci turunda ise 296 oy kullanıldı. Kullanılan oyun 3’ü geçersiz 1’i boş. Adnan Akyarlı ikinci turda 138 oyla birinci oldu. Nazik Işık 105, Yalçın Kocabıyık 41, Metin Erten ise 8 oy aldı.

Yeni başkan Akyarlı oldu

Seçimin son turunda İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı belli oldu. Nazik Işık ve Adnan Akyarlı’nın başkanlık için yarıştığı üçüncü turda toplamda 291 oy kullanıldı. Oyların 2’si geçersiz olarak kayıtlara geçildi.

Son turda kullanılan 291 oyun 177’sini alarak İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı 65 oy farkla Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı seçildi. Nazik Işık ise 112 oyda kaldı

Başkan Akyarlı’dan ilk mesaj

Akyarlı, bir dönem için geldim sadece bir dönem başkanlı yapacağını daha sonrasında aday olamayacağına dikkat çekerek, “İkincisi hiçbir siyasi hedefim yoktur. Mahalle delegeliği de buna dahildir. Hiçbir siyasi pozisyona aday olmayacağım bu da benim ikinci söz verişim.” dedi.

1ddc35a2-3c96-4574-a562-6f8a8af2c13f.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.