İzmir Kent Konseyleri Birliği Güzelbahçe'de Toplandı

İzmir Kent Konseyleri Birliği Güzelbahçe'de Toplandı

İzmir Kent Konseyleri Birliği’ne üye kent konseyleri Güzelbahçe’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Kent Konseyleri Birliği, ilçede yeşile ve çevreye verdiği önem nedeniyle Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi “Yeşil dostu başkan” ilan etti, plaket verildi.Toplantı sonrası yayınlanan  ortak bildiride, Güzelbahçe’nin bir an önce hastaneye ve doğalgaza kavuşması dile getirildi, gerekli girişimlerin yapılması kararı alındı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği, dönem sekreteri Selman Boyacıoğlu ve dönem sözcüsü Savaş Kapucu başkanlığında Güzelbahçe Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonu’nda buluştu. Toplantıda konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kent konseylerinin ilçelerin en büyük sivil toplum örgütlenmesi olduğuna dikkat çekerek “Biz belediye meclisi olarak kent konseyinin aldığı kararları hayata geçirmeye, uygulamaya çalışıyoruz. Güzelbahçe’yi mevcut doğasını koruyarak geliştirmek, gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da kent konseyinde ilçedeki tüm siyasi partilerin, kaymakamlığa bağlı daire müdürlerinin, muhtarların ve STK’ların görev aldığını belirterek, “Kadın, gençlik ve engelli meclislerimizle, çevre ve sağlık komisyonumuzla ilçede güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak sorunların çözümüne yönelik olarak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye ilçeye yaptığı çevre ve park çalışmaları nedeniyle “Yeşil Dostu Başkan” unvanı verildi ve plaket sunuldu.

İlçenin sorunları ve bir sonraki toplantıda nelerin yapılacağına yönelik kararların alınmasının ardından  Güzelbahçe’yi tanıtmak amacıyla bir gezi yapıldı.

KENT KONSEYLERİNDEN SONUÇ BİLDİRGESİ

İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantının ardından sonuç bildirgesi yayınladı. Bildirgede özetle şöyle denildi:

 

“İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin başkan, genel sekreter ve yürütme kurulu üyeleri Güzelbahçe Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde toplandı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye görevde bulunduğu 7 yıl içerisinde özellikle yeşile ve çevreye duyarlı çalışmaları nedeniyle “YEŞİL DOSTU BAŞKAN” ünvanı verildi.

Gündem ve güncel konular değerlendirildi.

Güzelbahçe Kent Konseyi’nin önerileri doğrultusunda Güzelbahçe özelinde konular tartışıldı ve şu kararlar alındı:

Sağlık politikaları temelinde nüfusu 30 bini aşan Güzelbahçe İlçesi’nde tam teşekküllü bir hastane olması gerekirken; Güzelbahçe’deki mevcut 3 adet Sağlık Ocaklarının mesai saatleri dışında kapatılması, ilçedeki mesai dışında olabilecek sağlık durumlarını çözümsüz noktaya getirmiştir. En yakın sağlık kuruluşunun Balçova ve Urla da bulunması İzmir Kent Konseyleri Birliği bileşenleri tarafından hayret ve şaşkınlıkla karşılanmıştır.

İlçede tam teşekküllü hastanenin yapılması için her türlü alt yapı koşullarını oluşturan  Güzelbahçe Belediye’nin her türlü girişimde bulunmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamamıştır. Bu durum karışında İzmir Kent Konseyleri Birliği yeni bir strateji belirleyerek sağlık sisteminin kamusal bir hak olması nedeniyle Güzelbahçe’de yaşayan hemşerilerimizin eşit hak almaları için gerekli destek ve çalışmalarını sürdürme kararı almıştır.

Güzelbahçe’de temiz enerji doğalgazın evsel ısıtma sistemlerinde kullanılması için bu güne kadar Güzelbahçe Kent Konseyi ve yerel yönetimlerin çalışmaları dikkate alarak bundan sonra ortak bir çalışma yapılması ve İzmirgaz nezdinde girişimlerde bulunulması için karar alındı.

İzmirgaz firmasi ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) arasında yapılan sözleşme uyarınca  metropol dahilinde 11 ilçeye 2013 yılı sonuna kadar gaz aboneliği verilmesi şart koşulmuşken,metropolde 10 ilçede doğalgaz kullanılmaya başlanmıştır. Sadece Güzelbahçe’ye doğalgaz getirilmemiştir. Buna karşın son dönemde Menderes, Ödemiş ve Selçuk gibi dış ilçelere gaz hattı döşenmesi ayrımcılık ve politik  ayrıştırma olarak gözlenmektedir.

Söz konusu ayrımcılık İzmir Kent Konseyleri Birliği birleşenleri tarafından İzmirgaz’ın politikaya alet edildiği endişesini doğurmaktadır.

b69d6109-b7f6-4d8b-a8c1-c0bba5accb38

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.