İzmir, Kılıçdaroğlu'nda!..

İzmir, Kılıçdaroğlu'nda!..

Adem Nakçı yazdı...

CHP, yerel seçimler için aday belirleme sürecinde geçtiğimiz dönem yaşananın aksine aday isimlerini açıklamaya erkenden başladı. Son anda açıklanan adaylardan yeterli başarıyı görmemiş olsa gerek son 20 günde ardı ardına 250 ismi belirledi. Parti Meclisi'nden geçen isimler arasında CHP'nin kalesi sayılan Ankara'nın Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinin de açıklanması gözleri CHP'nin en güçlü il olduğu ve Büyükşehir Belediyesi dâhil 23 belediyesi olan İzmir'e çevirdi.

Görünen o ki, İzmir'de karar belirleyici CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve İzmir en son açıklanacak. Gerçi beklenti İzmir'de CHP'de olmayan 8 ilçe belediyesinin önce açıklanacağı üzerine olsa da buralarla ilgili de beklentinin aksi olacak gibi. Zira Ankara'da her il için özel çalışma yapan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a bağlı ekipler İzmir ile ilgili henüz bir çalışma yapmadı.

Her ne kadar İzmir'de yerel haber siteleri anket çalışması yapsa da bu konu CHP Genel Merkezi tarafından pek dikkate alınmıyor. Genel Merkezin İzmir ile ilgili anket çalışmaları da henüz başlamadı. Kentten giden ve özellikle mevcut belediye başkanları ile ilgili çok sayıda şikâyet olsa da bu dosyalar getirenlerin özelliğine göre değerlendiriliyor.

Kentte mevcut belediye başkanları ile ilgili bundan iki ay önce çok yönlü değişim olacağı konuşmaları da azalmış durumda. Bugün itibari ile görünen bu değişim kararının çok az sayıda olacağı yönünde. Bunun iki nedeni var ilki değişimin partiye nasıl yansıyacağı ve mevcut belediye başkanlarının nasıl bir tepki vereceğinin gözlemlenmesi. Bu süreçte “değişim olursa mevcut belediye başkanlarının ne kadar sert tepki vereceği ve çalışmalara köstek olma” durumları izleniyor.

İkinci ve en önemli gerekçe ise kentte 15 yıldır var olan Aziz Kocaoğlu yapısının hâkimiyeti. Bu hâkimiyet nedeniyle İzmir'de yaşanacak değişim “yapısal” anlamda olma zarureti taşıyor. Değişim yaşanırsa da geçmişte yaşananlarda göz önüne alınarak hiç bir ekibe ciddi bir güç verilmeyecek. Erken açıklanması beklenen AK Parti ve MHP'de olan 8 ilçenin adaylarının açıklanmasındaki gecikmede bundan kaynaklanıyor. Kısaca sahada birçok ekip olsa da bu rekabette mutlak kazanan olmayacak. Bu ekipler dışında bağlantısız isimlerde görev alabilecek. Kentte tek başına bir yapı güçlü olamayacak.

Bu nedenle herkes sürprizlere açık olsun. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son sözü demeden ortaya atılan tüm isimler sadece spekülasyon yaratma amaçlı olarak parti tabanına sunuluyor. Unutulmasın “Şişman kadın sahneye çıkmadan operada perde inmez.”

GönderMe1: Aday adaylarının isimlerine baktıkça o meşhur reklam repliği gibi “O ne özgüven o” diyesim geliyor. Kendi evinde eşinin çocuklarının oyunu dahi alamayacak isimleri gördükçe “Vah CHP vah” diyorum.

GönderMe2: Genel Merkez üzerinden aday olduğunu öğrendiklerim var. Kendi ilçesindeki parti örgütüne kendini teslim edemeyen, ilçesine 300-500 TL bağış yapmayıp Genel Merkez'den dosya alıp oraya teslim eden anlayışın aday adayı olduğu kente vereceği ne olabilir ki? Bu neyin kafası?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.