İzmir Konfederasyonu'ndan ırkçı saldırı açıklaması

İzmir Konfederasyonu'ndan ırkçı saldırı açıklaması

İzmir Konfederasyonu (İZKON) bileşenleri Basmane Tarihi Altınpark Kıraathanesi’nde ABD’de yaşanan ırkçı saldırılara karşı açıklama yaptı. Semtte yaşayan Afrikalı göçmenler ve Afro Türkler Derneği de katıldı.

İZKON Genel Başkanı Kocabıyık, siyahi halkların ABD’de yaşadığı ırkçı saldırıların tarihinden örnekler vererek, “Bütün dünya bilmelidir ki, dünya devi, çağdaş, zengin emperyalist ABD’nin oluşmasında, Afrika kökenli siyahi insanların emeği, alın teri ve kanı vardır” diye konuştu. 

Kocabıyık, Türk polisinin vazifesinde örnek olduğunu kaydederek, “Kendilerini çağdaş, demokrat, ilerici, eşitlikçi olarak tanımlayanlar Doğulu, barbar, ilkel, demokraside geri kalmış dedikleri, küçümsedikleri Türklerin, Türk devletinin, Türk polisinin Türkiye’de yabancılara karşı nasıl davrandıklarını kendilerine örnek alsınlar istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Kocabıyık, ABD’ye çağrıda bulunarak, “2000 yılından 2020 yılına kadar 28 bin kişiyi vahşice öldüren ABD polis teşkilatında reform yapılmasını, çıkartacakları yasalarla polisin yetkilerinin azaltılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Renginden dolayı insan öldürülmelerinin son bulmasını istediklerini söyleyen Kocabıyık, “Siyah beyaz farkının kaldırıldığı, siyahilerin özgürlüğünü, siyasi haklarını, sosyal haklarını istemesini ‘kara suçluluk’ olarak görmelerine son vermelerini istiyoruz” ifadesini kullandı. 

Açıklamaya İzmir şov dünyasının önemli isimlerinden Hikmet Durmuş (Mikrop Hikmet), Modacı Harun Cici ve mahalle muhtarları da katıldı. 

Mikrop Hikmet ise Peygamber efendimizin evrensel veda hutbesinde diyor ki Siyahın beyaza Beyazın siyaha Arabın aceme acemin araba hiçbir üstünlüğü yoktur... Hiç bir kimse ne renginden ne dilinden ne de dininden dolayı ötekileştiremez. Amerika’da polislerin yaptığı ırkçı ve faşist saldırıyı cinayeti kınıyorum. Dünya ve bu dünyada yaşayan tüm halkın kardeşliği sevgiden ve birbirlerine olan saygıdan geçer. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek lazım...'' dedi  

103969913_276949276989668_7715783445195912066_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.