İzmir Kore Gazileri Derneği kurucusu hayatını kaybetti

İzmir Kore Gazileri Derneği kurucusu hayatını kaybetti

86 yaşındaki Topçu Astsubay Kore Gazisi Mahmut Akça son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir Kore Gazileri Derneği’nin kurucusu Mahmut Akça yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde yaşamını yitiren 86 yaşındaki Topçu Astsubay Kore Gazisi Mahmut Akça son yolculuğuna uğurlandı. 

Üç çocuk ve üç torun sahibi olan Kore Gazisi Mahmut Akça, uzun süredir yakalandığı amansız hastalık sonucu yaşamını yitirdi. Akça, Güzelyalı Yeni Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Güzelbahçe Yelki Mezarlığı'na  defnedildi. 

0be4fe15-874b-49c7-a837-c0eb077e5f47.jpg

Cenaze törenine Güzelbahçe Belediyesi meclis üyeleri, çok sayıda askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Akça:“Vatana ihanet etmedim, işin doğrusunu yaptım”

Kore Gazisi Mahmut Akça 1930 yılında Bulgaristan'ın Karamehmetler Köyü'nde dünyaya geldi. 1940'lı yıllarda Türkiye'ye göç ederek İzmir'in Menemen İlçesine yerleşti. 7 yaşında babasını, 12 yaşında annesini kaybeden Akça zorluklarla okudu ve 1949'da Polatlı Topçu Birliği'nden mezun oldu. İlk olarak Niğde'de göreve başladı ve son olarak görev yaptığı Burdur'da 1971 yılında emekli oldu. 1953 yılında gönüllü olarak Kore'ye gitti ve 15 ay görev yaptı.

Türk Tugayı'nın en çok hasar aldığı ve şehit verdiği Kore tarihindeki en kanlı savaşlardan biri olan Kunuri Muharebeleri'nde görev yaptı. 3. Türk Tugayı'nda 'Kanlı Vegas Gecesi'ni' yaşadı ve çemberi yaran birlikte yer alarak Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.

İzmir Kore Gaziler Derneğinin Kurucularından olan Akça'nın hastaneye yatırılmadan önce son sözü 'Vatana ihanet etmedim, işin doğrusunu yaptım' oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.