İzmir Körfez Festivali'nde ikinci gün coşkusu

İzmir Körfez Festivali'nde ikinci gün coşkusu

Hem canlı hem heyecanlı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Arkas Holding, Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Levent Marina işbirliğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenen İzmir Körfez Festivali’nin ikinci günü nefes kesen yarışlara sahne oldu.   İlk gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken yarışları ile başlayan festivalin ikinci gününde yat, kürek, kano ve dragon yarışlarının startı verildi. Gün boyu Körfez rengarenk görüntülere sahne olurken, İzmirliler de sahil boyunca yarışları izleyerek sporcuların heyecanına  ortak oldu.

Start Başkan Kocaoğlu’dan

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kano yarışlarının startını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Semra Aksu ile birlikte veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Arkas Körfez Yarışı'nı da Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Bernard Arkas ile bir süre birlikte izledi.

Kürek ve dragon yarışlarının startının da verildiği Konak Pier, İzmir Büyükşehir Belediyesi Armoni Mızıkası konseri ve dans gösterileri ile renklendi. İlk yılında 43 yatın katıldığı İzmir Arkas Körfez Yarışı'na bu yıl ilgi daha büyük oldu. 500 sporcunun 50 yatla katıldığı yarışlar, kentin körfezi gören farklı noktalarından heyecanla izlendi.

Karşıyaka Yelken Kulübü’nden başlayan optimist-lazer-4.20 sınıflarındaki yelken yarışlarında 145 sporcu mücadele ederken, kano ve kürek yarışları ise Konak Pier ile Pasaport Vapur İskelesi arasında gerçekleşti.

Başkan Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Pier’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı görüntüleme takım kaptanı ve sualtı fotoğrafçısı  Murat Kaptan’ın “K&ou ml;rfez” resimlerinden oluşan sergisini de gezdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.