İzmir Kredi Notunu Başarılı Şekilde Korudu

İzmir Kredi Notunu Başarılı Şekilde Korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği en yüksek ulusal kredi notunu değiştirmedi.

Eylül 2016 tarihli raporda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alınabilecek en büyük ulusal düzeyli kredi notu Aaa.tr'yi koruduğu görüldü. Raporda Moody's ayrıca İzmir'in kredi notunu düşürme gibi bir eğilim göstermediği fikrine yer verdi.

Kurumların durumu çok iyi olsa bile...

Kurumların durumlarının çok iyi olması durumunda bile kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği kredi ülke kredisinin üstüne çıkamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun dönem ihraççı kredi notunu Türkiye'nin kredi derecelendirme notu paralelinde Ba1 olarak belirlediği de raporda ifade edildi. Derecelendirme kuruluşlarının kriterleri doğrultusunda, kurumlara mali durumları çok iyi olsa bile ülke notunun üzerinde not verilememektedir. 

Yatırım yapılabilir

Moody's tarafından verilen raporla beraber İzmir'e verdiği değerle beraber ulusal kredi notunu koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yatırım yapılabileceği notunu verirken, olumlu performans, yeterli likidite ve yönetilebilir borç düzeyleri olduğu belirtildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.