İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği'nden 9 Eylül mesajı!

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği'nden 9 Eylül mesajı!

Ankara’da yaşayan İzmirlilerin 1997 yılında kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’in kurtuluşunun 97. Yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı. 

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, İzmir’in Kurtuluşu’nun 97. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “İzmir hem kurtuluşun hem de kuruluşun kentidir” dedi. 

97 Yıldır Aynı Heyecan ve Mücadele Ruhu 

Derneğin Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Aksu,  “Bir milletin bağımsızlığı için verilen Kurtuluş Mücadelesinde Cumhuriyetin kuruluşunun müjdelendiği İzmir kurtuluşunun 97. Yılında halen ilk günkü heyecan ve mücadele ruhuyla Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, demokrasimize, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Güzel İzmir’in güzel insanları O’na verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşıyor” dediği açıklamasında İzmir’in Kurtuluş Savaşı’nın başarı ile sonlandırılmasını sağlayan mücadelesinin onurunu taşıdığını söyledi. 

45839481_10156753695777071_2210422253374406656_n.jpg

Aksu açıklamasında ayrıca “Büyük Taarruz sonucu Türk Ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir’e 9 Eylül 1922 günü girmesi, Lozan Barış Antlaşması ile taçlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığına giden süreçte Milli Mücadele’nin sona ermesi ve Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığı elde edişinin simgesi olmuştur. Bu nedenle 15 Mayıs 1919 günü işgal edilen İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu Güzel İzmir’imizi hem kurtuluşun hem kuruluşun kenti yapmıştır” ifadelerini yer verirken Mustafa Kemal Atatürk’ün de İzmir’e  verdiği öneme vurgu yaptı. 

İzmir Türkiye’nin Modern Dünyaya Açılan Öncü Kapısı

Atatürk’ün modern Türkiye’yi kurarken önemli mesajlarını verdiği kent olan İzmir’in Türkiye’nin modern dünyaya açılan öncü kapısı olduğunu belirten Başkan Yasin Aksu, “İzmir, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni evrensel değerlere eklemleyen öncü bir kenttir. İzmir, Cumhuriyeti, demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri içtenlikle sahiplenenlerin ve bunu bir yaşam biçimi haline dönüştürebilenlerin kentidir. İzmir, Türkiye için özlediğimiz barış ve huzur filizlerini yeşertebilecek, demokrasiyi özümseyebilmiş, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü dilini geliştirebilmiş, güler yüzlü insanların kentidir” ifadelerini kullandı. 

Aksu açıklamasını, “Başkentte kurtuluş ve kuruluşun kenti olan İzmir’i temsil etmenin gururu ile ülkemizin kurtuluşu, kuruluşu ve bağımsızlığı açısından bu kadar önemli bir yere sahip olan kentimizin kurtuluşunun 97. Yılını büyük bir coşku ile kutluyor, bize bu onur ve gururu yaşatan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı uğruna canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadeleri ile sonlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.