İzmir Lezzet Dergisi 4. Yaşını kutluyor!

İzmir Lezzet Dergisi 4. Yaşını kutluyor!

4 yıl önce yayın hayatına başlayan İzmir Lezzet Dergisi yeni yaşını youtube da kutluyor.

Derginin ilk sayısı  9 mart 2017’de yayınlanmıştı. Bu tarihte Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen hazırladıkları belgesel ile bir kutlama planlayan Yayıncı Sibel Önbaş, Korona sürecinde bunu gerçekleştirmeyi başaramayınca, youtube da bir kanal açarak kitlelerle paylaşmak yolunu seçti.

5-161.jpg

Youtube da yayın hayatına devam eden İzmir Lezzet Dergisi’nin yayıncısı İletişim Uzmanı Sibel Önbaş, ilk olarak hazırladıkları “7 Kadın 7 Lezzet Hikayesi Belgeseli”ni yayınlamaya başladıklarını kaydederek, “4 yaşımızı kadınların başarı hikayeleri ile kutlamak istedik” dedi. Belgeselde yer alan 7 kadın ile ilgili bilgi veren Önbaş şunları söyledi:

“Gastronomi alanında her biri farklı ve özel işler yapan kadınlardan ilki Selçuk'ta Hanımeli Bizim Restorant'ın sahibi Hatice Mercan. 28 yıldır ailesi ile birlikte işlettikleri restoranda Ege Mutfağını özellikle yabancı gruplara tattırıyor.  "My mother's kitchen" adıyla İngilizce bir yemek kitabı da bulunan Hatice Mercan, yemeklerimizi yurtdışında da tanıtıyor.

Türkiye'nin 10.000 üstünde yayını ile tek yemek kültürü kütüphanesinin kurucusu Ayşen Nazlı, belgeselin bir diğer kahramanı. İzmir'in ilk butik çikolata atölyesi İpeksi Tatların yaratıcısı Mimar İpek Yatmaz'ın ilginç hikayesi belgeselin içinde yer alıyor. Kemeraltında 10 yıldır eşiyle birlikte işlettikleri kahve mekanında Osmanlı Şerbetleri yapan Aslı Gültekin 7 kadından biri. Akhisar'da geleneksel yöntemlerle kuyularında zeytin üreten Sibel Sezgin, zeytini Çalıkuşu adıyla markalaştırıyor. İzmir Yerel Tohum Derneği'nin Başkanı Selma Ay'ın rahmetli Hayrettin Karaca ile başlayan, atalık tohumları yaşatmak adına yaptıkları işleri anlatan hikayesi  çok anlamlı. Eşi Dr. Levent Köstem'le kurdukları Urla Zeytinyağı Müzesi ve zeytine olan tutkularını anlatan Güler Köstem’in ilham veren hikayesi ile belgeselin kahramanlarından biri.”

1-852.jpg

İzmir Lezzet Dergisi olarak şehrin mutfağında iz bırakan kültür mutfaklarını tanıttıklarını vurgulayan Genel Yayın Yönetmeni Sibel Önbaş, bugüne kadar derginin içeriğinde yer verdikleri konuları şöyle sıraladı:

“ İzmir tarih içinde pek çok mutfağa ev sahipliği yapmıştır. Bir göç mutfağı olan İzmir Mutfağı’nda, Levantenler, sefaradlar, Girit, Makedon ve Boşnak mutfağından pek çok yemek yer almaktadır. Dergimizde bugüne kadar, unutulan yemek ve lezzetlerin izini sürdük, Tarihi lezzet mekanlarının hikayelerini paylaştık. Yerel lezzetlere ve kadınların başarı hikayelerine yer verdik. İzmir’in otlarını mevsiminde festivalleri ile birlikte yayınladık. Zeytin hasadını takip ettik, gastronomi okullarının çalışmalarını haberleştirdik.” Sibel Önbaş,  İzmirLezzettv ile şehrin zengin yeme-içme kültürünü daha geniş kitlelerle paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

2-713.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum